• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
  • 2761092556 - 6972929124
  • info@zeolithos.gr
Αρχική Άρθρα και Νέα Νέα Ζεόλιθου ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

100% φυσικό υλικό. Ασφαλές προϊόν για τη διατροφή των ζώων.Πρόσθετη ύλη ζωοτροφών με έγκριση από την ΕΕ (ΚΑΝ.651/2013). •Εξαιρετική επιλογή για την οικολογική γεωργία (ΚΑΝ.505/2012) και για βιολογική εκτροφή.

 

Ο ζεόλιθος είναι ένα φυσικό ορυκτό προϊόν, χωρίς καμιά χημική κατεργασία. Χρησιμοποιείται ευρέως στην κτηνοτροφία ως προσθετικό διατροφής στα βοοειδή, στις αγελάδες γαλακτοπαραγωγής, στους χοίρους, τα πουλερικά (κρεατοπαραγωγής & παραγωγής αυγών) και τα πρόβατα. Είναι προϊόν εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρόσθετο ζωοτροφών, για χρήση σε ορνιθοτροφικές και χοιροτροφικές μονάδες ως δεσμευτικό των αφλατοξινών. Οδηγία 70/524/eec και REGULATION (EU) No 651/2013

Ο ζεόλιθος δεν είναι φάρμακο και δεν αφήνει κανένα κατάλοιπο στα προϊόντα ζωικής προέλευσης. Η χρήση του είναι απόλυτα ασφαλής γιατί δεν αποδομείται και παραμένει σταθερός κατά τη δίοδό του από τον πεπτικό σύστημα των ζώων. Η δράση του είναι απλή. Ως πορώδες και κρυσταλλικό υλικό δεσμεύει και απομακρύνει τις μυκοτοξίνες, τα βαρέα μέταλλα και άλλες επιβλαβείς ουσίες που παράγονται κατά τη διάρκεια της πέψης στο γαστρεντερικό σωλήνα και αλληλεπιδρά με τα συστατικά της ζωοτροφής, αυξάνοντας την πεπτικότητά τους. Δεσμεύει την αμμωνία που παράγεται κατά την πέψη ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει κάλιο που ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου γεγονός που διευκολύνει την απορρόφηση μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων.

 

Σε πειράματα διατροφής που έγιναν διαπιστώθηκε βελτίωση του συντελεστή πέψης της τροφής κατά 5%. Η προσθήκη ζεόλιθου στο σιτηρέσιο των πουλερικών σε ποσοστό 2% είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αζώτου στην κοπριά κατά 40%. Επίσης η προσθήκη ζεόλιθου στην υδαρή κοπριά σε ποσοστό 6,25% μείωσε την απώλεια της αμμωνίας σε ποσοστό 55%.
 

Συνιστούμε το σκόρπισμα ζεόλιθου σε σκόνη στη στρωμνή των ζώων και το ράντισμα της με Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) σε διάλυση 1:100 ή 1:50, ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει. Η αμμωνία, θα δεσμευτεί από τον ζεόλιθο και τους ΕΜ στο μεγαλύτερο της ποσοστό. Η μυρωδιά του στάβλου μειώνεται κατά 78%. Η δε παραγόμενη κοπριά, θα προσφέρει στα χωράφια τις ευεργετικές ιδιότητες των ωφέλιμων Ενεργών Μικροοργανισμών και του ζεόλιθου.

Τα οφέλη από την χρήση του ζεόλιθου στην εκτροφή των ζώων:

• Βελτιώνει την ανάπτυξη του ζώου και την αύξηση του σωματικού βάρους από την βελτιστοποίηση της απόδοσης των ζωοτροφών.
• Βοηθάει στον έλεγχο των οσμών –κυρίως αμμωνίας και υδρόθειου – σε χώρους
συντήρησης και αποθήκευσης τροφών κτηνοτροφικών μονάδων.
• Προφυλάσσει τα ζώα από τις εντερικές παθήσεις, καταπολεμώντας τις διάρροιες.
• Μειώνει τη θνησιμότητα των νέων ζώων, και συμβάλλει στην ανάπτυξή τους.
• Δεσμεύει την αμμωνία που παράγεται κατά τη πέψη της τροφής, ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει κάλλιο που ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου γεγονός που διευκολύνει την απορρόφηση μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων.
• Δεσμεύει και απομακρύνει μέσω τις πεπτικής οδού τις τοξίνες και τις αλλεργιογόνες ουσίες των τροφών.
• Βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων.
• Συμβάλει στην αύξηση παραγωγή γάλακτος, και στην ποιότητα του κρέατος.
• Μειώνει τις παρενέργειες που έχει η παρουσία φυτοπροστατευτικών στοιχείων στα
προϊόντα διατροφής των ζώων.
• Περιορίζει τις ενοχλητικές μυρωδιές στην κοπριά.
• Μειώνει την ανάγκη για αντιβιοτικά και φάρμακα.
• Αποτρέπει τους μύκητες και τα παράσιτα να αναπαραχθούν.
• Μειώνει την μόλυνση των υπογείων υδάτων.

  • Δε δεσμεύει βιταμίνες, ιχνοστοιχεία, αμινοξέα, και φαρμακευτικά προϊόντα
  • Είναι υψηλής ποιότητας πυριτικό ορυκτό απαλλαγμένο από επιβλαβείς προσμίξεις όπως βαρέα μέταλλα, διοξίνες κλπ.
  • Η διαδικασία παραγωγής πραγματοποιείται σύμφωνα με αυστηρά Συστήματα Διασφάλισης Ποιότητας (FAMI-QS, ISO 9001/2008),  με υψηλό ποσοστό κλινοπτιλόλιθου (86-93%)

 

Πώς λειτουργεί

Ο ζεόλιθος δεν είναι θρεπτική τροφή ή φάρμακο. Δεν χωνεύεται ή αφομοιώνεται από τον οργανισμό των ζώων. Περνά στο πεπτικό σύστημα και στην κυκλοφορία του αίματος και δεσμεύει τις τοξίνες, τα βαριά μέταλλα και την αμμωνία και αποβάλλεται από τα κόπρανα και τα ούρα συμπαρασύροντας όλα αυτά τα βλαβερά υλικά.
Κάθε κόκκος ζεόλιθου περιέχει χιλιάδες μικροσκοπικούς πόρους και διόδους ώστε να προσροφά την υγρασία και τα μόρια της αμμωνίας. Μόλις η αμμωνία παγιδευτεί στην εσωτερική του κρυσταλλική δομή εξουδετερώνεται από μια ισχυρή χημική αντίδραση. Ο Ζεόλιθος είναι το μόνο αρνητικά φορτισμένο ορυκτό στη γη που κατορθώνει να τραβάει τις θετικά φορτισμένες οσμές των άλλων ρύπων στην κυψελοειδή δομή του, και το μόνο που δίνει αυτή το καταπληκτική αποτοξινωτική δράση.
Βοηθά στην εξάλειψη των βαρέων μετάλλων, ιδίως του μόλυβδου και υδράργυρου, χωρίς να αφαιρεί τα υγιή ιόντα και μέταλλα. Επίσης, βοηθά στο να αποβάλλονται από τον οργανισμό τα ραδιενεργά μέταλλα , τα φυτοφάρμακα, τα ζιζανιοκτόνα, καθώς και άλλες τοξίνες από το σώμα, ουσίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση πολλών προβλημάτων υγείας.

Πρόσθετο στη διατροφή των ζώων.

Προσθήκη στις ζωοτροφές βοοειδών, προβάτων, χοίρων και πουλερικών. Βοοειδή πάχυνσης: 100gr/kgr/ζώο την ημέρα Γουρούνια πάχυνσης: 6-10gr/kgr τροφής Κότες και γαλοπούλες: 7gr/kgr τροφής Κοκκομετρία: 0,8mm  Τρόπος εφαρμογής: Το ρίχνουμε με το χέρι στην ζωοτροφή και ανακατεύουμε πολύ καλά ζεόλιθο και ζωοτροφή

Η Χρήση του ζεόλιθου στην στρωμνή των ζώων.

Η χρήση του ζεόλιθου στην στρωμνή των σταβλισμένων ζώων συμβάλλει στην δημιουργία ενός υγιούς περιβάλλοντος και μιας ξεχωριστής κοπριάς με εξαιρετικές ιδιότητες. Όλη η αμμωνία που φεύγει στην ατμόσφαιρα επιδρά αρνητικά στην υγεία των ζώων (βήχας και πνευμονοπάθειες). Με την χρήση του ζεόλιθου, δεσμεύεται το μεγαλύτερο της ποσοστό. Η κοπριά αυτή μεταφερόμενη στα χωράφια προσφέρει τις ευεργετικές ιδιότητες του αζώτου και του ζεόλιθου.
Επίσης η χρήση του ζεόλιθου στο σιτηρέσιο των ζώων δεσμεύει την αμμωνία που παράγεται κατά την πέψη ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει κάλιο που ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου γεγονός που διευκολύνει την απορρόφηση μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων. Σε πειράματα διατροφής που έγιναν διαπιστώθηκε βελτίωση του συντελεστή πέψης της τροφής κατά 5%. Η προσθήκη ζεόλιθου στο σιτηρέσιο των πουλερικών σε ποσοστό 2% είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του αζώτου στην κοπριά κατά 40%. Επίσης η προσθήκη ζεόλιθου στην υδαρή κοπριά σε ποσοστό 6,25% μείωσε την απώλεια της αμμωνίας σε ποσοστό 55%.
 

Συνιστούμε το σκόρπισμα ζεόλιθου σε σκόνη στη στρωμνή των ζώων και το ράντισμα της με Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ) σε διάλυση 1:100 ή 1:50, ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει. Η αμμωνία, θα δεσμευτεί από τον ζεόλιθο και τους ΕΜ στο μεγαλύτερο της ποσοστό. Η μυρωδιά του στάβλου μειώνεται κατά 78%. Η δε παραγόμενη κοπριά, θα προσφέρει στα χωράφια τις ευεργετικές ιδιότητες των ωφέλιμων Ενεργών Μικροοργανισμών και του ζεόλιθου. 

 

Η NATURAM προσφέρει ξεχωριστή ποιότητα, προσεγμένη τιμή, και πολλούς διαφορετικούς τύπου ζεόλιθου.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ!

Περισσότερες πληροφορίες για τον ζεόλιθο στο www.zeolithos.gr           

E.mail: info@naturam.gr   τηλ.  27610.92556   6972929124

Περισσότερες πληροφορίες για τους ωφέλιμους Ενεργούς  Μικροοργανισμούς (ΕΜ) στο www.naturam.gr 

 

 

 

Επικοινωνία
44 - 29 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.