• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
  • 2761092556 - 6972929124
  • info@zeolithos.gr
Αρχική Άρθρα και Νέα Νέα Ζεόλιθου Ο ζεόλιθος στο αμπέλι

Ο ζεόλιθος στο αμπέλι

Ο ζεόλιθος στο αμπέλι

Η ποιότητα του χώματος είναι καθοριστικής σημασίας για την πλούσια καρποφορία και βλάστηση. Όσο πλουσιότερο είναι σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και καθαρότερο από χημικά πρόσθετα, τόσο ποιοτικότερα θα είναι τα προϊόντα που θα παραχθούν.

Η εξαιρετική ευφορία των ηφαιστειακών εδαφών και η εξαιρετική ποιότητα των εξ αυτών παραγόμενων προϊόντων είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων.

Στην Ιταλία το καλύτερο κρασί προέρχεται από τις περιοχές του Βεζούβιου και της Αίτνας, στη Χαβάη η παραγωγή του καφέ στα ηφαιστιογενή εδάφη είναι διπλάσια της συνηθισμένης, και ο καφές «Kona» που καλλιεργείται αποκλειστικά στους πρόποδες του ηφαιστείου, λόγω της ποιοτικής υπεροχής του στοιχίζει το διπλάσιο σχεδόν από τις κοινές ποικιλίες.

 

Θα ήταν ευχής έργον επομένως να μπορούσε κανείς να εμπλουτίσει τα εδάφη που καλλιεργεί με την προσθήκη ηφαιστειακής σκόνης.

Μια τέτοια σκόνη είναι και ο ζεόλιθος Zeo.bas της Multikraft ειδικά η πούδρα 0,02mm  κατάλληλη για ψεκασμό, η οποία εμποδίζει την εκκόλαψη των αυγών και παρέχει την μέγιστη προστασία ενάντια σε ασθένειες, όπως τον περονόσπορο και το ωίδιο.

 

Ο φυσικός ζεόλιθος είναι ένα καταπληκτικό εδαφοβελτιωτικό ορυκτό που αρκετά χρόνια τώρα χρησιμοποιείται παγκοσμίως στη γεωργία με θεαματικά αποτελέσματα, ενώ τα τελευταία χρόνια ξεκίνησε και η εφαρμογή του στη χώρα μας και ειδικότερα στην αμπελουργία.

 

O ζεόλιθος εμπλουτίζει το έδαφος με κάλιο, φώσφορο και άζωτο και συμβάλει στην καλύτερη διαχείριση τους. Με την ενσωμάτωση του ζεόλιθου παρατηρείται καλύτερος αερισμός του εδάφους με αποτέλεσμα τη βελτίωση του ριζικού συστήματος του αμπελιού καθώς και τη βελτίωση της δομής του εδάφους μειώνοντας τη συμπίεση του. Ταυτόχρονα καθαρίζει το έδαφος από τα βαρέα μέταλλα και τις τοξικές ουσίες και εξουδετερώνει τα όξινα του εδάφους βοηθώντας να ουδετεροποιηθεί το pH του. Επίσης η κρυσταλλική του δομή του επιτρέπει να λειτουργεί σαν «ρεζερβουάρ νερού» για τα φυτά. Αυξάνει την απορρόφηση και την διατήρηση του νερού στο έδαφος, ιδιαίτερα σε ξηρά και αμμώδη εδάφη, και το αποδίδει σταδιακά στο φυτό, οπότε εξοικονομείται μέχρι και το 50% του νερού άρδευσης. Με αυτόν τον τρόπο ο ζεόλιθος επιτρέπει μια εσωτερική διαχείριση του νερού και κατά συνέπεια ενοχλεί τη δημιουργία πάγου που είναι καταστροφική για τις καλλιέργειες.

Ακόμα μια πολύτιμη χρήση του ζεόλιθου είναι ο ψεκασμός του, σε μορφή λεπτής πούδρας, πάνω στο αμπέλι. Ο ζεόλιθος δημιουργεί ένα προστατευτικό λεπτό φιλμ πάνω σε αυτό, αποτρέποντας την εγκατάσταση των διαφόρων παρασίτων, βακτηρίων, μυκήτων και φροντίζει να απομακρυνθούν τα έντομα που θα επιβάρυναν τους καρπούς.

Επιπλέον  λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας στον παγετό, αλλά και στα εγκαύματα που προκαλούνται στα φυτά λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

 

​Ο   φυσικός ζεόλιθος   μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην  βιολογική καλλιέργεια  αφού είναι ένα υλικό 100% φυσικό, χωρίς χημικές ουσίες που συνεργάζεται άψογα με τα βιολογικά λιπάσματα και την κοπριά. Η ωφέλιμη δράση του φυσικού ζεόλιθου είναι μόνιμη αφού δεν αποικοδομείται όπως τα άλλα βελτιωτικά εδάφους και παρέχει στο αμπέλι μια σειρά από ευεργετικές επιδράσεις. Μελέτες που έγιναν πάνω στην εφαρμογή του ζεόλιθου στο αμπέλι έδειξαν αύξηση της παραγωγής ως και 66%.

Δεν χωράει πλέον καμία αμφιβολία ότι ο φυσικός ζεόλιθος είναι το μέλλον της γεωργίας και ο πολύτιμος σύμμαχος του συγχρόνου αγρότη.

 

Ο ζεόλιθος συνδυάζεται άριστα με την τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών

 

Η NATURAM είναι επίσημος αντιπρόσωπος των αυθεντικών EM-Προϊόντων της Αυστριακής εταιρείας Multikraft και του ζεόλιθου Zeo.bas

Η NATURAM προσφέρει ξεχωριστή ποιότητα, προσεγμένη τιμή, και πολλούς διαφορετικούς τύπου ζεόλιθου.

 

Περισσότερα για την τεχνολογία των Ενεργών μικροοργανισμών εδώ

Περισσότερα για τα προιόντα των Ενεργών μικροοργανισμών εδώ

Περισσότερες πληροφορίες για τον ζεόλιθο και την τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών  στο www.zeolithos.gr

 

Επικοινωνία
33 - 16 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.