• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
  • 2761092556 - 6972929124
  • info@zeolithos.gr
Αρχική Άρθρα και Νέα Τεχνολογία ΕΜ Τα Αγαπημένα μας πτηνά και η Τεχνολογία των (ΕΜ)

Τα Αγαπημένα μας πτηνά και η Τεχνολογία των (ΕΜ)

Τα Αγαπημένα μας πτηνά και η Τεχνολογία των (ΕΜ)

Το φυτικό εκχύλισμα FΚE της Multikraft έχει μια ευρεία εφαρμογή στην εκτροφή των ωδικών πτηνών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας και στη διατήρηση της υγείας του ζώου σας.

 

 

Το φυτικό εκχύλισμα FΚE της Multikraft (υγρό συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα βοτάνων) έχει μια ευρεία εφαρμογή στην εκτροφή των ωδικών πτηνών. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας και στη διατήρηση της υγείας των πτηνών σας.

Όπως είναι γνωστό για να έχετε υγιή πτηνά πρέπει να φροντίζετε την διατροφή τους και την καθαριότητα στο χώρο τους. Αυτό μπορεί να το επιτύχετε εύκολα με την εφαρμογή της τεχνολογίας των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ).

 

Πρόκειται για μια καλλιέργεια ειδικά επιλεγμένων ωφέλιμων μικροοργανισμών που  υπάρχουν στη φύση, χωρίς γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς, ή χημικές ουσίες και είναι προϊόν απόλυτα φυσικό που εφαρμόζεται σε όλο τον κόσμο. Οι σημαντικότεροι μικροοργανισμοί των  σκευασμάτων ΕΜ είναι η Μαγιά, τα Βακτηρίδια γαλακτικού οξέως, και τα Βακτηρίδια φωτοσύνθεσης.


Τρείς είναι οι βασικές  δράσεις των Ενεργών Μικροοργανισμών (ΕΜ) :
1. Ο καθαρισμός και η απολύμανση,
δηλαδή η αποδόμηση των διαδικασιών της σήψης, και η εξάλειψη  των ενοχλητικών οσμών.
2.  Η αντιοξειδωτική ικανότητά τους , αποτρέπει την εξάπλωση μολυσματικών ασθενειών.
3. Η ζύμωση, δηλαδή η μετατροπή των οργανικών υπολειμμάτων σε πολύτιμες πρώτες ύλες.

Η εφαρμογή των (ΕΜ) στους χώρους των πτηνών και κατοικίδιων έχει ως αποτέλεσμα να :

  • Βελτιώνουν  την υγεία τους.
  • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
  • Εξαλείφουν τις δυσάρεστες οσμές και τα απαλλάσσουν από τις μύγες. 
  • Βελτιώνουν τη  γεύση και την απόδοση της τροφής.
  • Δημιουργούν  λαμπερό και πιο υγειές τρίχωμα.
  • Μειώνουν την ψυχολογική ένταση.
  • Περιορίζουν τις δερματικές παθήσεις.                                        
  • Βελτιώνουν την αναπαραγωγική διαδικασία.

 

Σύμφωνα με τον (ΕΚ) 834/2007 και 889/2008. AT-N-01-BIO δεν πρόκειται για  γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, αλλά για προϊόντα από  100% φυσικά συστατικά, από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες. Πιστοποίηση από: Agrovet GmbH Αυστρίας. Καταχωρημένο και στο κατάλογο InfoXgen.

 

Παρουσίαση Προϊόντων

 

 Υγρό Συμπλήρωμα  Διατροφής με Εκχυλίσματα  Βοτάνων

Το φυτικό εκχύλισμα FΚE ( FERMENTIERTER KRAUTEREXTRAKT)  της Multikraft έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας και στη διατήρηση της υγείας του ζώου σας. Πρόκειται  για υγρό μείγμα φυσικών ωφέλιμων μικροοργανισμών, οι οποίοι βρίσκονται  ελεύθεροι στην φύση. Αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από βακτήρια γαλακτικού οξέος, μαγιάς και βακτήρια φωτοσύνθεσης, καθώς και εκχυλίσματος βοτάνων από την αναερόβια ζύμωση των ΕΜ μαζί με επιλεγμένα βότανα βιολογικής καλλιέργειας  ( κύμινο, γλυκάνισο, μάραθο, δενδρολίβανο, φύλλα σημύδας, χρυσόβεργα, μέντα, ρίζα μολόχας, φύλλα βατόμουρου). Χρησιμοποιείται συνήθως αραιωμένο ή και  αδιάλυτο. Έχει γλυκόξινη οσμή, χρώμα κίτρινο - καφέ και pH 3,4 – 3,9. Εγγυόμαστε διάρκεια ζωής 9 μηνών για την συσκευασία σε ασκό με κάνουλα  και διάρκεια ζωής 6 μηνών στο δοχείο IBC. Πρόκειται για μια ελάχιστη διάρκεια ζωής, η οποία επιμηκύνεται ανάλογα με την καλή αποθήκευση (σταθερή θερμοκρασία).  Στην συσκευασία του 1 lit συνιστάται μετά από κάθε χρήση  να πιέζουμε το  πλαστικό μπουκάλι ώστε να αφαιρείται ο αέρας. Οι μεγαλύτερες    συσκευασίες των 5 και 10 lit  είναι σε ασκό με κάνουλα. Επίσης όταν αραιώνεται με νερό να  χρησιμοποιείται σε διάστημα 1-2 ημερών.

 

EM Κεραμικά.

  Αποτελούνται από κεραμικό σε μορφή πορσελάνης και ΕΜ.                                                                                                                                                                                                                                                                                     Συνιστάται σε εκτροφεία που χρησιμοποιούν στάσιμο νερό από δεξαμενές και δοχεία ή ποτίστρες, καθώς και από δίκτυα ύδρευσης. Η δοσολογία τους είναι 40 - 50 κύλινδροι για   1- 2 λίτρα νερού. Σε μια ποτίστρα των 100ml αρκούν 4-5 χάντρες.  Επίσης αντίστοιχες χάντρες κεραμικών μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο δοχείο του μπάνιου.
Αν το πόσιμο νερό των πτηνών περιέχει χλώριο, μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κεραμικά ροζ χρώματος, σε συνδυασμό με τα κεραμικά χρώματος γκρι.  Έτσι το νερό ενεργοποιείται  και καταναλώνεται πιο εύκολα από τα ζώα. Με την τοποθέτησή τους στις ποτίστρες των πτηνών   επαναφέρουν την αρχική  καθαρότητα του νερού, με αποτέλεσμα να μπορεί να λειτουργεί το νερό σαν αποτοξινωτικό. Δεν αναστέλλουν μόνο  την οξείδωση αλλά και αντιστρέφουν την οξείδωση που έχει ήδη δημιουργηθεί.

Η διάρκεια χρήσης τους είναι απεριόριστη, με την προϋπόθεση μια φορά στους 6-8 μήνες αφού τα βράσουμε για 6-8 λεπτά στο νερό, τα εμβαπτίσουμε για 24 ώρες σε υγρό διάλυμα ΕΜ πυκνό ή  ( FΚE ή ΕΜΑctive), και αφού στεγνώνουν στον ήλιο για έξι ώρες τα επαναχρησιμοποιούμε. Με αυτό τον τρόπο οι γκρι κεραμικοί σωλήνες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για πάνω από 10 χρόνια.  Ενώ τα κεραμικά ροζ χρώματος που χρησιμοποιούνται στο νερό που περιέχει χλώριο, έχουν διάρκεια ζωής μόνο 10 μήνες.

 

Ζεόλιθος

Ως υπόστρωμα  δεσμεύει την υγρασία, την αμμωνία και τις οσμές.

Δημιουργεί υγιές περιβάλλον. Μειώνει την συχνότητα αλλαγής του υποστρώματος, η εφαρμογή του στη στρωμνή των πτηνών μπορεί να γίνεται μια φορά τον μήνα. Χρησιμοποιούμε 300-500 gr ανά κλουβί, ζεόλιθο διαμέτρου 1-3mm. Τα πουλιά τσιμπάνε και τρέφονται με τους μικρούς κόκκους του ζεόλιθου. Με τον τρόπο αυτό ο ζεόλιθος δεσμεύει τις τοξίνες στον οργανισμό τους και τις αποβάλλει. Προστατεύει το πεπτικό τους σύστημα, και βελτιώνει την ανάπτυξή τους.               Ο ζεόλιθος μειώνει τη φαγούρα, τη διάρροια, την οξέωση, την εντερίτιδα και άλλες γαστρεντερικές παθήσεις. Βελτιώνει την ανάπτυξη των οστών. Βοηθάει στην πέψη και στην απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών. Μειώνει την ανάγκη για αντιβιοτικά και φάρμακα.

Πρόκειται για 100% φυσικό και αδρανές προϊόν χωρίς καμιά χημική κατεργασία.       Ο ζεόλιθος Gordes είναι προϊόν εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως πρόσθετο ζωοτροφών, για χρήση σε ορνιθοτροφικές και χοιροτροφικές μονάδες ως δεσμευτικό των αφλατοξινών. Οδηγία 70/524/eec και REGULATION (EU) No 651/2013.

 

 

 

Πληροφορίες  για την χρήση του FΚE (υγρό συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα βοτάνων)

 

Το  FΚE έχει μια ευρεία εφαρμογή στην εκτροφή των ωδικών πτηνών.   Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν συμπλήρωμα στην τροφή και στο νερό, προσφέροντας στον οργανισμό τους θρεπτικές και άλλες χρήσιμες βιοενεργές ουσίες, όπως βιταμίνες, ένζυμα, φυτικά αντιβιοτικά, ορμόνες, αντιοξειδωτικές ουσίες, υπερβιοτικά κλπ.
Στην τροφή το  FΚE μπορεί να χορηγηθεί με ένα απλό ψεκαστήρα στο μείγμα των σπόρων, της αυγοτροφής, των χορταρικών κλπ. ή σαν συμπλήρωμα στην αυγοτροφή κατόπιν ζύμωσης των ΕΜ σε πίτουρο ή άλευρα δημητριακών (Bokashi).
Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αραίωση της τροφής ανάπτυξης των νεοσσών (κρέμα) όταν τα ταΐζουμε με το χέρι, την απολύμανση και βελτίωση της θρεπτικής αξίας της ζωντανής τροφής (mealworms, pinkies κλπ), καθώς και για την παρεμπόδιση της ανάπτυξης μούχλας, όταν οι σπόροι φυτρώνουν.
Με ψεκασμό ή εμβάπτιση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υγιεινή (απολύμανση και καταπολέμηση των οσμών) των χώρων εκτροφής (των υλικών κατασκευής και του αέρα), των κλουβιών, των σκευών, του πόσιμου νερού, των ίδιων των πτηνών, ή μέλους του σώματός τους, των αυγών κλπ.
Στα ωδικά πτηνά συντροφιάς ειδικότερα, μπορούμε να ψεκάζουμε μέρα παρά μέρα (στην αρχή και αργότερα μία φορά την εβδομάδα) με ένα ψεκαστήρα τον περιβάλλοντα χώρο εκτροφής (αέρα, τοίχους, πατώματα κλπ), τα κλουβιά, τα περιττώματα και τα εξαρτήματα (καλαμάκια, ταΐστρες κλπ). Μπορούμε επίσης να ψεκάζουμε με αραιωμένο FΚE τα πουλιά ή να το τοποθετούμε στο νερό του μπάνιου τους ( 3-5 σταγόνες στα 100ml νερού)
Το FΚE μέσω των βλεννογόνων, αφομοιώνονται και αποφεύγονται δερματικά και αναπνευστικά προβλήματα.
Η φωλιά, τα αυγά και οι νεοσσοί (όσον καιρό βρίσκονται στην φωλιά),  μπορούν επίσης να ψεκάζονται (1-2 ψεκάσεις) με FΚE.
Μπορούμε επίσης να το χρησιμοποιήσουμε για την απολύμανση της βάσης του κλουβιού όπου συσσωρεύονται τα περιττώματα, καθώς και για τα βρώμικα σκεύη και εξαρτήματα. Συνιστάται σε αυτές τις περιπτώσεις να απομακρύνονται πρώτα τα περιττώματα (με πίεση ή μούλιασμα σε νερό), πριν την εφαρμογή  του FΚE. Για απολύμανση των δαπέδων του εκτροφείου, μπορούμε να σφουγγαρίζουμε ή να ψεκάζουμε με αραιωμένο  ΕΜActive  ή FΚE. Για απολύμανση πληγών ή τοπικών φλεγμονών των πτηνών από μικρόβια, μπορούμε να ψεκάζουμε ή να εμβαπτίζουμε το πάσχον μέρος, με αδιάλυτο ή αραιωμένο ΕΜActive  ή FΚE. Απολύμανση των αυγών μπορεί επίσης να γίνει με στιγμιαία εμβάπτισή τους σε αδιάλυτο ΕΜ πυκνό ή αραιωμένο FΚE και στέγνωμα στον αέρα.

Η χρήση του καλό θα ήταν να γίνεται κατόπιν επεξεργασίας του νερού με τα ΕΜ  κεραμικά, για την μείωση του χλωρίου που περιέχεται στο νερό.

Το EM Active ( ΕΜΑ) δεν μπορεί να χορηγηθεί στα ζώα, για νομικούς λόγους, επειδή έχει καταχωρηθεί ως πρόσθετο εδάφους. Ενώ το FΚE δηλώνεται ως συμπληρωματική ζωοτροφή και συνεπώς μπορεί να χορηγηθεί σε ζώα.

Το FΚE δεν ενδείκνυται να χρησιμοποιείται προληπτικά και όχι κατασταλτικά.

 

Χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών στο πόσιμο νερό και την τροφή

Το φυτικό εκχύλισμα (FΚE) της Multikraft (υγρό συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα βοτάνων) στην τροφή των πτηνών μπορεί να εφαρμοστεί με δυο τρόπους :

1ον  ψεκάζοντας την τροφή τους.

2ον  προσθέτοντας   καθημερινά στο νερό που πίνουν.

Η χρήση του FΚE εξισορροπεί την μικροχλωρίδα στο έντερο των πτηνών ενισχύοντας το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

Για την βελτίωση της ποιότητας του νερού, προσθέτουμε τα ΕΜ κεραμικά.

Δοσολογία
Σε νερό και τροφή
Περίοδος  συντήρησης: Αραιώστε  το διάλυμα σε αναλογία 0,05% (0,5 έως 1 ml) ανά λίτρο νερού. 

Περίοδος stress (αναπαραγωγή, 1η εβδομάδα νεοσσών, απογαλακτισμός,  καραντίνα, ασθένεια, μετά από χορήγηση φαρμάκων κλπ): 2 ml / lit νερού.

στο νερό του μπάνιου τους ( 3-5 σταγόνες στα 100ml νερού)

Για υγιεινή εκτροφείων – εξοπλισμού κλπ.
Γενική καθαριότητα: 10 - 50ml / lit νερού.

Για μια εβδομάδα ψεκάζουμε καθημερινά. Μόλις η μυρωδιά εξαφανιστεί, συνεχίζουμε να ψεκάζουμε 1-2 φορές την εβδομάδα, με 5-10ml / lit νερού 

 

Υγρό Συμπλήρωμα  Διατροφής με Εκχύλισμα Βοτάνων

Κ.Α.              συσκευασία                              τιμή

11945           FΚE 1 lit   Bottle                      8,60   EUR

11927           FΚE  5 lit ασκός με κάνουλα    28,50 EUR 

 ΕM Active

Είναι προϊόν απόλυτα φυσικό που εφαρμόζετε σε όλες της ηπείρους. Οι σημαντικότεροι μικροοργανισμοί είναι η Μαγιά, τα Βακτηρίδια γαλακτικού οξέως, και Βακτηρίδια φωτοσύνθεσης. Το EM Aktive  συμβάλει ουσιαστικά στην καταπολέμηση των δυσοσμιών.Η χρήση του είναι απολύτως ασφαλής και υγιεινή για τα κατοικίδια ζώα.

   Κ.Α.              συσκευασία                                                   τιμή

   11839            1 lit Bottle                                                8,60 EUR

   1822              5 lit  Box  ασκός με κάνουλα                 28,50 EUR

 

      ΕΜ  ΠΥΚΝO    

Το ΕΜ-Πυκνό είναι ένα μίγμα από ωφέλιμους μικροοργανισμούς που υπάρχουν  ελεύθεροι στη φύση. Περιέχει βακτήρια γαλακτικού οξέος, φωτοσυνθετικά βακτήρια και ζύμες. Είναι ένα καφετί υγρό με γλυκιά και ξινή οσμή και ρΗ 3.3 - 3.6. Συμβάλει στην αναζωογόνηση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει μια εποικοδομητική δράση, που ενισχύει την ζωτικότητα και την υγεία των οργανισμών και στην πρόληψη εκφυλιστικών διαδικασιών που προκαλούν ασθένειες. Διάρκεια ζωής πλέον του ενός έτους. Μειώνει αισθητά τις δυσάρεστες οσμές. Μειώνει τα προβλήματα διάρροιας. Βελτιώνει τη  γεύση του φαγητού. Μειώνει τον χρόνος απογαλακτισμού. 

    Κ.Α.              συσκευασία                                                       τιμή

   11801      

     1 lit μπουκάλι

23,60 EUR 

   11802                    

     5 lit   Box  ασκός με κάνουλα                           

104,00 EUR

     

 

  Ζεόλιθος         

 σάκος   25 Kg     1-3mm         9,84  ευρώ

 Σε συσκευασία 2,5 kg σε zip  3,00  ευρώ

   EM Κεραμικοί Γκρίζοι Σωλήνες

 Κ.Α.              συσκευασία                                                τιμή

1003           EM Ceramic grey pipes   500  gr                      40,00 EUR

1003-100   EM Ceramic grey pipes  100  gr   (75 χάντρες)    12,50 EUR  

 

Τρόποι Παραγγελίας

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Το κατάστημα μας βρίσκεται στον Αγρίλη Φιλιατρών, περιοχή Μερολίθι Α-48.  T.K. 24300
Ώρες λειτουργίας του καταστήματος Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 π.μ. έως  7.30 μ.μ.

Σάββατο 9.00 π.μ. έως 14.30 μ.μ.

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ
Δεχόμαστε τις τηλεφωνικές σας παραγγελίες καθημερινά από Δευτέρα έως Σάββατο τις ώρες 09:00 - 15:00 στα παρακάτω τηλέφωνα:

2761092556, 2761092559, 6972929124

ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ
Αποστείλετε e-mail στο info@naturam.gr αναφέροντας το προϊόν που επιθυμείτε και τον τρόπο πληρωμής και αποστολής. Για να μπορέσουμε να σας στείλουμε το προιόν που ζητήσατε, θα πρέπει στο μήνυμά σας να αναφέρετε ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, ΤΚ, πόλη, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, καθώς και το ΑΦΜ και την ΔΟΥ για την έκδοση του τιμολογίου.

 Τρόποι Πληρωμής

Η πληρωμή είναι με αντικαταβολή ή με κατάθεση σε Tραπεζικό λογαριασμό.
Τράπεζα Πειραιώς

Αρ. Λογαριασμού   57 0606 5237 987

ΙΒAΝ  GR 40 0172 7060 00570606 5237 987   Δικαιούχος: Δημόπουλος Παναγιώτης

Τρόποι Αποστολής

Υπάρχουν 2 τρόποι αποστολής – παραλαβής.

1. Αποστολή στην πόρτα σας με ταχυμεταφορά  ΕΛΤΑ courier.
Για αποστολή μέχρι 2 κιλά.
Αν κάνετε κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό επιβαρύνεστε με έξοδα αποστολής 4,30 ευρώ. Για κάθε επιπλέον κιλό 1,25 ευρώ. Η αντικαταβολή έχει επιπλέον κόστος 3.00 ευρώ.

2.  Αποστολή με μεταφορική.
α)Αποστολή και παραλαβή από εσάς στο πρακτορείο «ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΙ» Κηφισού 91 Β1-Γ1 τηλ. 211 184 79 45: Τα δέματα και οι σάκοι μέχρι 25 κιλά επιβαρύνονται με 2,5 ευρώ,
β) Αποστολή και παράδοση σε άλλο πρακτορείο της Αθήνας που θα μας υποδείξετε εσείς.

Επικοινωνία
Τηλέφωνο : 27610.92556,  6972929124
mail : info@naturam.gr, info@zeolithos.gr

   

Επικοινωνία
13 + 20 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.