• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
  • 2761092556 - 6972929124
  • info@zeolithos.gr
Αρχική Άρθρα και Νέα Τεχνολογία ΕΜ Ενεργοποιήστε το νερό σας με ΕΜ κεραμικά

Ενεργοποιήστε το νερό σας με ΕΜ κεραμικά

Ενεργοποιήστε το νερό σας με ΕΜ κεραμικά

Οι προτεινόμενες φυσικοχημικές μέθοδοι, μπορεί ενδεχομένως να αποβάλλουν από το νερό τους ρύπους, δεν μπορούν όμως να αποκαταστήσουν την ενεργειακή του δύναμη και τη ζωτικότητά του.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το νερό είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στη ζωή του ανθρώπου.

Ιδιαίτερα για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις λειτουργίες του οι ευεργετικές ιδιότητες του είναι πολυδιάστατες. Εκτός των άλλων η κατανάλωση νερού είναι η μοναδική ακίνδυνη μέθοδος αποτοξίνωσης του οργανισμού, που βοηθάει δηλαδή αποτελεσματικά να αποβάλλει τις τοξίνες χωρίς τη χρήση φαρμάκων, φυσικά και αποτελεσματικά.

 

Ωστόσο το νερό που φτάνει στις βρύσες μας, έχει διανύσει χιλιόμετρα σε ευθύγραμμους σωλήνες αντίθετα με τη φειδοειδή του κίνηση στη φύση, και συγκεντρώνεται στο υδραγωγείο όπου χλωριώνεται για την εξαφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών.  Μετά ξεκινάει τη πορεία του μέσα από τους σωλήνες ύδρευσης και καταλήγει στη βρύση μας περιέχοντας ακόμα διάφορες μολυντικές ουσίες. Σ αυτό το πρόβλημα είναι λύση ο καθαρισμός με κάποια φυσικοχημική μέθοδο;

Όχι, γιατί όλες οι προτεινόμενες φυσικοχημικές μέθοδοι, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα, φίλτρα με υπεριώδη  ακτινοβολία, οζονισμό και αντίστροφη όσμωση μπορεί ενδεχομένως να αποβάλλουν από το νερό τους ρύπους, δεν μπορούν όμως να αποκαταστήσουν την ενεργειακή του δύναμη και τη ζωτικότητά του.

 

Τι σημαίνει αυτό; Το νερό έχει εγγεγραμμένες στη δομή του όλες τις συχνότητες των διαφόρων ουσιών με τις οποίες έχει έλθει σε επαφή και δη ουσιών επιβλαβών και επειδή «το νερό έχει μνήμη» διατηρεί στη συχνότητα της επιβλαβούς ουσίας που υπήρχε μέσα του ακόμα και εάν η ουσία αυτή απομακρυνθεί με συμβατικό τρόπο και δεν ανιχνεύεται πλέον στη χημική ανάλυση.

 

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Αν με κάποιο συμβατό τρόπο απομακρύνουμε το χλώριο από το νερό η συχνότητα ( το μήκος κύματος) του χλωρίου και επομένως η βλαπτική του επίδραση θα εξακολουθεί να υπάρχει και χωρίς τη φυσική ύπαρξη του χλωρίου.

Αυτές λοιπόν τις βλαπτικές επιδράσεις στο νερό που εξακολουθούν να υφίστανται και μετά την απομάκρυνση των ουσιών που τις προκαλούν, αυτές τις «κακές μνήμες» σβήνουν, εξουδετερώνουν τα ΕΜ κεραμικά.

 

Επαναφέρουν έτσι το νερό στη σωστή του ποιότητα αυτή ακριβώς που μπορεί να αναγνωρίσει ο οργανισμός μας ώστε να μπορεί το νερό να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως αποτοξινωτικό.

Επί πλέον τα ΕΜ κεραμικά με την ανταλλαγή ιόντων έχουν την ικανότητα να καταστέλλουν κάθε είδους «αρνητικές πληροφορίες» που έχει το νερό και να αποκαθιστούν έτσι την ενεργειακή του δυναμική και τη ζωτικότητά του.

Τα υπέρυθρα κύματα που εκπέμπουν εξ άλλου σβήνουν τις «πληροφορίες» τοξικών μορίων του νερού και το επαναφέρουν στην πρωτότυπη καθαρότητα του.

Επί πλέοντα ΕΜ κεραμικά εργάζονται ως αντιοξειδωτικά.

Δεν αναστέλλουν μόνον την οξείδωση αλλά και αντιστρέφουν την οξείδωση που έχει ήδη δημιουργηθεί.

 

Πώς Ενεργούν τα ΕΜ Κεραμικά.

 

Τα ΕΜ Κεραμικά επαναφέρουν τη σωστή ποιότητα του νερό, αυτήν ακριβώς που μπορεί να αναγνωρίσει ο οργανισµός µας, ώστε να  μπορεί το νερό να λειτουργήσει σαν αποτοξινωτικό.

 

Τα EM Κεραμικά έχει την ικανότητα να καταστέλλουν κάθε είδους αρνητικές πληροφορίες από το νερό με την ανταλλαγή ιόντων. Εκπέμπουν επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα υπέρυθρα κύματα, με αποτέλεσμα να σβήνουν τις πληροφορίες τοξικών μορίων του νερού και επαναφέρουν την πρωτότυπη καθαρότητα του νερού.

Επιπλέον, τα EM κεραμικά εργάζονται ως αντιοξειδωτικά. Δεν αναστέλλουν μόνο  την οξείδωση αλλά και αντιστρέφουν την οξείδωση που έχει ήδη δημιουργηθεί.  

Τέλος τα ΕΜ Κεραμικά συμβάλουν  δυναµικά και αποτελεσµατικά στην επαναφορά του περιβάλλοντος.


 Η διάρκεια ζωής τους είναι απεριόριστη,


Αρκεί ανάλογα με την χρήση τους κάθε 6-8 μήνες περίπου να εμβαπτίζονται για 24 ώρες σε υγρό διάλυμα Ενεργών Μικροοργανισμών και μετά να στεγνώνουν για 6 ώρες στον ήλιο.

 

EM-κεραμικά προϊόντα

 

Γενική περιγραφή


Το 1993 αποδείχθηκε ότι μερικοί φυσικοί ωφέλιμοι μικροοργανισμοί, μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες 1000 – 1500 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα από πειραματισμούς έγινε εφικτό να σταθεροποιηθούν οι μικροοργανισμοί αυτοί σε πηλό μέσο του ψησίματος, ξεκινώντας μια καινούρια τεχνολογία βασισμένη στην τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών, τα ΕΜ  κεραμικά.
Τα ΕΜ κεραμικά αποτελούν μικρά κυλινδρικά τεμάχια ειδικού πηλού (από περιοχές απολιθωμάτων), διαφόρου σχήματος και διαφορετικών χρωμάτων, μέσα στα οποία έχουν αναμειχθεί οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί.

Χρήσεις – δοσολογία


Τα κεραμικά αυτά έχουν την ικανότητα να επαναφέρουν την ποιότητα του νερού και να δημιουργούν αντιοξείδωση, άμεσα μετά την τοποθέτησή τους στο νερό των ζώων και των πτηνών. Όσο περισσότερο μένουν μέσα στο νερό, τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η επίδρασή τους.


ΕΜ κεραμικά Pipe, ή σε δίχτυ των 500 gr 

Αυτά τα κεραμικά (μικροί κυλινδρικοί σωλήνες) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση  του πόσιμου νερού. Μειώνουν το μέγεθος των ομίλων του νερού και ως εκ τούτου το πόσιμο νερό απορροφάται  ευκολότερα από τον οργανισμό.
Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δεξαμενές νερού πλαστικές ή τσιμεντένιες για την μη δημιουργία πλαγκτόν, στο καζανάκι της τουαλέτας προκειμένου να διατηρεί την λεκάνη καθαρή και να περιοριστούν οι δυσοσμίες, σε ενυδρεία,  σε λίμνες για το καθαρισμό του νερού, την αποφυγή δημιουργίας φυκιών και θολότητας, στην δεξαμενή του καυστήρα πετρελαίου, στο πλυντήριο αυξάνοντας τη δύναμη του καθαριστικού. Διατηρούν τη φρεσκάδα των λουλουδιών στο βάζο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τηγάνισμα  και στην αποθήκευση των ελαίων προσφέροντας προστασία από την οξείδωση και την τάγγιση.


ΕΜ κεραμικά ροζ χρώματος  
Τα κεραμικά αυτά αποτελούνται από ειδικό πορώδες άργιλο και ΕΜ και έχουν την ιδιότητα να περιορίζουν το χλώριο από το νερό, καθώς και άλλες βλαβερές ουσίες. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ χρήσιμα σε εκτροφεία που χρησιμοποιούν χλωριωμένο και όχι πολύς καλής ποιότητας νερό.
Διατίθενται σε συσκευασία των 500 γραμμαρίων και η διάρκεια της ζωής τους είναι 6 - 8 μήνες από την στιγμή που θα τοποθετηθούν στο νερό. Η δοσολογία τους είναι 50γραμμάρια / λίτρο νερού, ή 2 - 4 τεμάχια κεραμικού σε ποτίστρα 50 – 100 ml αντίστοιχα.

ΕΜ κεραμικά Γκρι  
Αποτελούνται από κεραμικό σε μορφή πορσελάνης και ΕΜ. Ενεργοποιούν το νερό μειώνοντας την αλκαλικότητα και ρυθμίζοντας την επιφανειακή τάση, αποκλείοντας την οξείδωση από τις υπέρυθρες ακτίνες.
Συνιστάται σε εκτροφεία που χρησιμοποιούν στάσιμο νερό από δεξαμενές και δοχεία ή ποτίστρες, καθώς και από δίκτυα ύδρευσης. Διατίθενται  σε συσκευασία των 100 και 500  γραμμαρίων και έχουν διάρκεια χρήσης 10 χρόνια, με την προϋπόθεση μια φορά στους έξι μήνες έως οκτώ μήνες να πλένονται με διάλυμα ΕΜ και να στεγνώνουν στον ήλιο για 6 τουλάχιστον ώρες.
Η δοσολογία τους είναι 100  γραμμάρια/λίτρο νερού, ή 4 – 8 τεμάχια κεραμικού σε ποτίστρα 50 – 100 ml αντίστοιχα.
Και οι δύο τύποι μπορούν να συνδυαστούν για καλύτερα αποτελέσματα.
Σε εκτροφεία πτηνών συντροφιάς που χρησιμοποιούν απευθείας το νερό του δικτύου ύδρευσης, είναι προτιμότερο να τοποθετούνται και οι δύο τύποι στις ποτίστρες των πτηνών, για την καλύτερη εξουδετέρωση του χλωρίου και των βλαβερών ουσιών. Στην περίπτωση αυτή η δοσολογία είναι 2 – 4 τεμάχια κεραμικών τύπου γκρι και 1 – 2 τεμάχια κεραμικών τύπου καφέ για ποτίστρες των 50 - 100 ml αντίστοιχα.

ΕΜ κεραμικά Pipe, 750g

 Αυτά τα κεραμικά έχουν την ικανότητα να απορροφούν και να εξαλείψουν το χλώριο, και άλλες τοξικές ουσίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απορροφούν και να αποβάλουν τις τοξίνες από το νερό του μπάνιου, και το νερό των κατοικίδιων ζώων.
Μπορούν να τοποθετηθούν σε  συρτάρια, ντουλάπια, σε  παπούτσια στο ψυγείο, για να φρεσκάρουν τον αέρα και απορροφήσουν μυρωδιές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία υγρών λυμάτων.

 Ανάλογα με τη χρήση και την ποσότητα των τοξινών που εκτίθενται θα πρέπει να κάθε  6 -8 μήνες να αντικαθιστώνται. Αφού τα θρυμματίσουμε μπορούμε να τα θάψουμε στον κήπο μας.

 

Εφαρμογές
 

Στο πόσιμο νερό

Τα ΕΜ κεραμικά βελτιώνουν την ποιότητα του νερού και φροντίζουν ώστε το νερό να αποκτά την ποιότητα του νερού της πηγής. Μειώνουν την επιφανειακή τάση του νερού.

 Γεμίζουμε με νερό της βρύσης την κανάτα του νερού και βάζουμε μια μικρή ποσότητα EM-κεραμικούς  σωλήνες. Μετά από λίγο  μπορούμε να πίνουμε νερό με ξεχωριστή γεύση, και να  γεμίζουμε ξανά και ξανά την κανάτα του νερού. Οι σωλήνες έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Το νερό είναι αποδεσμευμένο από το χλώριο.

 
Βραστήρας
Τα ΕΜ κεραμικά βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, χωρίς να επηρεάζονται από τις υψηλές  θερμοκρασίες που επικρατούν σε βραστό νερό.

Πλυντήριο πιάτων
Βάζοντας κάποια σωληνάρια στο καλάθι με τα μαχαιροπίρουνα, εξακολουθούν τα πιάτα σας και τα μαχαιροπίρουνα να έχουν την ίδια λάμψη, αλλά μόνο με  την μισή περίπου ποσότητα του απορρυπαντικού. Συνιστάται σε κάθε πλύσιμο ένα καπάκι EM Active.


Πλυντήριο
Τα ρούχα μπορεί να είναι το ίδιο καθαρά  με το μισό περίπου της ποσότητας του απορρυπαντικού. Οι κεραμικοί σωλήνες πλένονται μαζί με τα ρούχα πιθανώς ραμμένα σε ένα λινό ύφασμα ή κάτι παρόμοιο.

 Συνιστάται σε κάθε πλύσιμο ένα καπάκι EM Active.


Μπάνιο
Τοποθετώντας τους σωλήνες στο μπάνιο στην μπανιέρα, πιθανώς ραμμένα σε ένα λινό ύφασμα ή κάτι παρόμοιο.


Χημικές τουαλέτες
Τα χημικά δισκία απολύμανσης και τα παρόμοια, είναι εντελώς περιττά. Για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών συνιστάτε λίγο ΕΜ Active.

Στο μαγείρεμα

Οι υπέρυθρες ακτίνες, ακτινοβολίας που  εκπέμπονται από τα κεραμικά  συντομεύουν την ώρα του μαγειρέματος. Κάνουν πιο νόστιμο το ρύζι.  Συνιστάτε ανοξείδωτο σκεύος.

 

Ανθοδοχεία
Όλα τα λουλούδια παραμένουν ζωηρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα ανθοδοχεία με μερικές σωλήνες κεραμικών στο ανθοδοχείο.

Πλύνετε τα φρούτα τις  σαλάτες, και τα λαχανικά


Τοποθετώντας 5 έως 6 κεραμικά σωληνάρια στο νερό της πλύσης για περίπου 10 λεπτά τα φρούτα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα λαχανικά ακόμα και αν  έχουν μαραθεί θα ζωντανέψουν.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΞΥΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ- ΔΙΑΤΗΡΙΣΤΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ

Λόγο της υψηλής αντιοξειδωτικής δύναμης των ΕΜ-κεραμικών μπορεί να καταπιέσει την οξείδωση του λαδιού, και να το διατηρήσει φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα. Οι υπέρυθρες ακτίνες, ακτινοβολίας που  εκπέμπονται από τα κεραμικά  συντομεύουν την ώρα του μαγειρέματος. Καλή ιδέα είναι η χρήση ανοξείδωτου σκεύους.

Μπορείτε να τοποθέτησε το χρησιμοποιημένο λάδι σε ένα δοχείο αεροστεγώς κλεισμένο με κεραμικά, αφού πρώτα το φιλτράρετε. Τοποθετήστε το  σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.   

Επιβλαβής ουσίες όπως η formaldehyde που παραμένουν και εκπέμπονται από χημικά οικοδομικά στοιχεία  για αρκετά χρόνια μετά από το χτίσιμο του σπιτιού. Έχουν την τάση να συγκεντρώνονται εκεί που υπάρχει υψηλή υγρασία. Τα ΕΜ κεραμικά μπορούν να διαμορφώσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον απορροφώντας τέτοια επιβλαβή στοιχεία.

 

ΑΦΕΡΑΙΣΗ ΟΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Εφαρμόζοντας ΕΜ κεραμικά στη ντουλάπα των παπουτσιών απομακρύνετε η κακοσμία και η υγρασία. Τοποθετήστε τα ΕΜ κεραμικά διπλωμένα σε ύφασμα μέσα σε κάθε παπούτσι.

 

ΑΦΕΡΑΙΣΗ ΟΣΜΩΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Τοποθετώντας ΕΜ κεραμικά  στο εσωτερικό του αυτοκίνητό σας, απομακρύνετε την  χαρακτηριστική οσμή, και κάνει τον αέρα πιο καθαρό. Για όσους οδηγούν πολλές ώρες,  ένα χαλάκι φτιαγμένο με ΕΜ κεραμικές χάντρες, θα έχει σαν αποτέλεσμα οι υπέρυθρες ακτίνες να μαλακώσουν την κούραση στη μέση.

 

ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ - ΠΟΣΗΜΟ ΝΕΡΟ.

Τα ΕΜ κεραμικά απορροφούν το χλώριο και άλλες επιβλαβής ουσίες στο νερό, και συμβάλουν στην αποφυγή νόσων στα κατοικίδια, προάγοντας την ανάπτυξη τους.

 

ΣΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ

Για αποφυγή ασθενειών και ενεργοποίηση του νερού.

Τα υπολείμματα τροφών στο ενυδρείο ψαριών δημιουργούν αμμωνιακό άζωτο. Τα κόκκινα ΕΜ κεραμικά είναι κατάλληλα για την απορρόφηση του αζώτου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γκρι ΕΜ κεραμικά που ενεργοποιούν το νερό προσφέροντας περισσότερο οξυγόνο.

Ποσότητα: Χρησιμοποιήστε μια συσκευασία για 30 lit νερού. Μια συσκευασία περιέχει 500 ml. Διατηρήσιμος χρόνος: 6 μήνες - 1 χρόνος

Δράση: Μείωση της ποσότητας αμμωνιακού αζώτου στο νερό , πρόληψη ενάντια σε ασθένειες

Χρήση: Είτε απευθείας τοποθέτηση μέσα στο ενυδρείο είτε στο φίλτρο νερού.

 

ΚΗΠΟΥΡΙΚΗ.

Αναμιγνύοντας ΕΜ κεραμική σκόνη με το χώμα βελτιώνετε κατά πολύ η κατάσταση του χώματος. Αν το έδαφος δεν διαθέτει πλούσια οργανική ύλη αρκούν 3-5 κιλά στο στρέμμα.

 

ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΒΙΟΤΟΠΟΥΣ ή ΜΙΚΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΛΙΜΝΕΣ :

Ποσότητα: 0,5%-2%του συνολικού όγκου νερού

Διατηρήσιμος χρόνος: 6 μήνες- 1 χρόνος

Δράση: Μείωση της ποσότητας αμμωνιακού αζώτου στο νερό , μείωση της ανάπτυξης φυκιών

Χρήση: Είτε απευθείας τοποθέτηση μέσα στη λίμνη είτε μέσα στο φίλτρο νερού.

 

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΑΦΟΥΣ  με ΕΜ κεραμική σκόνη
 

Πρόκειται για  αντιοξειδωτικό, το οποίο σε συνδυασμό με τους Ενεργούς Μικροοργανισμούς

Βελτιώνει τη δομή του εδάφους. Ενισχύει την λειτουργία της φωτοσύνθεσης.

Αποτρέπει την επίθεση των εντόμων. Επιταχύνει την κομποστοποίηση.

Η ΕΜ κεραμική σκόνη έχει: Aντιοξειδωτικές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.

Συγκρατεί τους μικροοργανισμούς στα σημεία που επικάθεται.

Συμβάλει στην υγιή αύξηση των καρπών.                 

Για την βελτίωση της δομής του εδάφους: (3,5-5 kg/στρέμμα,(5 g ΕΜ κεραμική σκόνη / m²)       

Για παραγωγή compost 200 -500 gr/ m³ . Στο ψεκασμό:  0,2 έως 0,3%

 

Χρησιμοποιείται προληπτικά με ψεκασμό, στα φυτά και τα δέντρα, για τον έλεγχο των εντόμων και των επιβλαβών οργανισμών,  ενισχύοντας την ζύμωση στο έδαφος. Ενισχύει την ζύμωση στο έδαφος και σταθεροποιεί την αντιοξειδωτική δράση.

Συμβάλει στην μείωση των φυτοφαρμάκων και στην παραγωγή  υψηλής ποιότητας φρούτων. Σκορπίζουμε τουλάχιστον 300 γραμμάρια κεραμική σκόνη σε 10 λίτρα χώμα, και την αναμειγνύουμε. Αυτό αντιστοιχεί σε ένα ποσό 30 γραμμάρια ανά χιλιόγραμμο εδάφους ή του υποστρώματος. Η EM κεραμική σκόνη πρέπει να εφαρμόζεται τουλάχιστον μία ή δυο φορές το χρόνο. Πιστοποιημένη ως πρόσθετο εδάφους, σύμφωνα με το τμήμα 9α DMG 1994.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα ΕΜ κεραμικά στο εδώ

 

Η NATURAM είναι επίσημος αντιπρόσωπος των αυθεντικών EM-Προϊόντων της Αυστριακής εταιρείας Multikraft  και του ζεόλιθου Zeo.bas