• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
  • 2761092556 - 6972929124
  • info@zeolithos.gr

Η τεχνολογίας των ΕΜ στις μέλισσες

Η τεχνολογίας των ΕΜ στις μέλισσες

Η εφαρμογή των Ενεργών Μικροοργανισμών (EM) στην μελισσοκομία έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνει τον πληθυσμό της κυψέλης, με συνέπεια όταν αρχίζει η ανθοφορία να υπάρχουν πολλές ελεύθερες εργάτριες. Στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα οι μέλισσες γίνοντα

Η τεχνολογίας των ΕΜ (Effective Microorganismen) στις μέλισσες ανοίγει νέους ορίζοντες.

Η εφαρμογή των Ενεργών Μικροοργανισμών (EM) στην μελισσοκομία  έχει σαν αποτέλεσμα να  αυξάνει τον πληθυσμό της κυψέλης, με συνέπεια  όταν αρχίζει η ανθοφορία να υπάρχουν πολλές ελεύθερες εργάτριες. Στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα οι μέλισσες γίνονται ανθεκτικές με αποτέλεσμα να  συλλέγουν έγκαιρα τη γύρη για την τροφή των νεαρών μελισσών, πράγμα το οποίο ενεργοποιεί τη βασίλισσα  να κάνει πολύ νωρίτερα τα αυγά της.  
Τα EMF δισκία οξαλικού οξέος περιέχουν καθαρό οξαλικό οξύ που έχουν εμπλουτιστεί με φυσικούς Ενεργούς Μικροοργανισμούς. Η χρήση τους μειώνει τον αριθμό των μολύνσεων από varroa. Μπορούν επίσης να αποτρέψουν τα κατάλοιπα στο μέλι, κάτι που είναι σημαντικό για την ποιότητας του μελιού.

 

Για την ενίσχυση των μελισσών

Τοποθετήστε μέσα στην κυψέλη ένα δοχείο με νερό, στο οποίο θα βάλετε  το ΕΜ πυκνό σε αναλογίες  2 ml EM πυκνό, ανά 1 λίτρο νερού. Η πείρα έχει δείξει ότι οι μέλισσες προτιμούν τη λήψη  νερού στο οποίο έχουν προστεθεί Ενεργοί Μικροοργανισμοί. Όταν τις ψεκάζουμε με το διάλυμα αυτό ηρεμούν. Επίσης αποδείχθηκαν χρήσιμοι και αποτελεσματικοί όταν τα εφαρμόζουμε στα κέικ ζάχαρης για το καλοκαίρι-φθινόπωρο (3-4 φορές σε εβδομαδιαία διαστήματα).

Για καλύτερα αποτελέσματα κατά της Νοζεμίασης, αντί του ΕΜ Active μπορείτε επίσης να χρησιμοποιείτε και το εκχύλισμα βοτάνων της Multikraft, που  περιέχει τους ίδιους ωφέλιμους μικροοργανισμούς με το ΕΜ Active  με επιπλέον 15 βότανα βιολογικής καλλιέργειας. (κύμινο, γλυκάνισο, δενδρολίβανο, φύλλα σημύδας, χρυσόβεργα, μέντα, ρίζα μολόχας, φύλλα βατόμουρου).

Προκειμένου να επιτυγχάνετε η αποικοδόμηση των διαδικασιών σήψης, των ενοχλητικών
οσμών και των τοξικών ουσιών του περιβάλλοντος γύρο από τις κυψέλες, συνιστάτε κάθε 10-15 ημέρες να ψεκάζετε  τον περιβάλλοντα χώρο της κυψέλης και την είσοδο με ΕΜ Active σε δοσολογία 1:200  (1λίτρο ΕΜActive  σε 200 λίτρα νερό). Η  δόση που αναλογεί για κάθε κυψέλη είναι περίπου 20 ml, χωρίς περιορισμό στην ποσότητα, μπορούμε κυριολεκτικά να λούζουμε όλο το σμήνος χωρίς να δημιουργούμε κανένα πρόβλημα.                                       

 Στο νερό είναι απαραίτητο να τοποθετούνται και ΕΜ κεραμικά.   

Φροντίστε εσωτερικά την βάση της κυψέλης, ιδικά τον χειμώνα, να την καλύπτετε με μια μικρή στρώση με ζεόλιθο (ορυκτή σκόνη πυριτίου) διαμέτρου 1-3mm, με αυτό τον τρόπο περιορίζετε την εσωτερική υγρασία. Με την ίδια διάμετρο ζεόλιθο εφαρμόστε μια χούφτα περίπου περιμετρικά της κυψέλης, θα λειτουργήσει εντομοαπωθητικά.      

 Φροντίστε  τις κυψέλες να τις βάφετε με φυσικά χρώματα όπου θα αναμιγνύετε και ΕΜ κεραμική σκόνη. Με την εφαρμογή της ΕΜ κεραμικής σκόνης για την οικοδομή θα αποφύγετε την δημιουργία μυκήτων στις ξύλινες επιφάνειες.

Πως η τεχνολογία των ΕΜ βοηθάει τις μέλισσες:                                                                              

Το ΕΜ Active είναι ένα μείγμα διαφόρων ωφέλιμων μικροοργανισμών που αποτελείται κυρίως από βακτήρια γαλακτικού οξέος, φωτοσυνθετικά βακτήρια, διάφορα είδη μαγιάς και ζυμομύκητες.
Οι  μικροοργανισμοί αυτοί, ενισχύουν την  άμυνα του οργανισμού των μελισσών. Πρόκειται  για προβιοτική τροφή για τις μέλισσες η οποία βοηθάει στην διατήρηση καλής χλωρίδας στο γαστρεντερικό σύστημα της μέλισσας η οποία έμμεσα βοηθάει στην αντιμετώπιση των ασθενειών.
Επί πλέον  με το ψεκασμό τους σε κυψέλες, κερήθρες, πλαίσια και εξοπλισμό επιτυγχάνουν απολυμαντική δράση στο εσωτερικό της κυψέλης.  

Περισσότερες πληροφορίες για τους Ενεργούς Μικροοργνισμο'υς και τα προιόντα  εδώ

Επικοινωνία
38 - 26 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.