• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
 • 2761092556 - 6972929124
 • info@zeolithos.gr
Αρχική Τεχνολογία Ενεργών Μικροοργανισμών Οι ΕΜ στη Κτηνοτροφία Χοιροτροφία Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί στήν εκτροφή των χοίρων

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί στήν εκτροφή των χοίρων

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί στήν εκτροφή των χοίρων

Πριν από περίπου 30 χρόνια αναπτύχθηκε στην Οκινάουα της Ιαπωνίας ένα μείγμα Μικροοργανισμών που αποδείχθηκαν μεγάλη βοήθεια σε πολλούς τομείς της ζωής μας. Αυτό το μείγμα ωφέλιμων μικροοργανισμών χαρακτηρίζεται ως ΕΜ και αποτελείται από διάφορα είδη μι

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί έχουν πολλαπλές και, πολύτιμες ιδιότητες: αυξάνουν την όρεξη και το ρυθμό μεταβολισμού της τροφής, την ευημερία και την άμυνα του οργανισμού, λειτουργούν εξισορροπητικά και βελτιστοποιούν το κλίμα στο στάβλο. Αφήστε τους ΕΜ  να δουλέψουν για σας,  και καλυτερέψτε με οικολογικό τρόπο την ποιότητα ζωής των ζώων σας.

Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνουμε, αλλά και πως το κάνουμε.

 

Γι’ αυτό κι εμείς σε συνεργασία με την Multikraft, ακολουθούμε νέους δρόμους και θέλουμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου άνθρωποι και φύση θα είναι αρμονικά συνδεδεμένοι.  Αυτό ισχύει πάνω απ’ όλα στο θέμα της φροντίδας του περιβάλλοντος, το οποίο με τη χρήση των Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών σε εδάφη, νερά και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, επαναφέρουμε στη ζωή.

 

Χρησιμοποιείστε Ενεργούς Μικροοργανισμούς  για να:

 • Αυξήστε τη ζωντάνια των ζώων.
 • Βελτιώστε  το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
 • Αυξήστε την ημερήσια πρόσληψη βάρους.
 • Μειώστε αισθητά τις μυρωδιές του στάβλου, και απαλλαγείτε από τις μύγες.   
 • Μειώσετε  τα προβλήματα διάρροιας, λόγω της σταθεροποίησης της εντερικής χλωρίδας.
 • Μειώστε την περίοδος γαλουχίας δηλ. ο χρόνος εκτροφής των μικρών.
 • Βελτιώστε την ποιότητα γάλακτος των μητέρων.

Μειώστε τα παθογόνα σπέρματα μικροβίων στα  περιττώματα .

 • Προωθήστε ωφέλιμους μικροοργανισμούς στο έντερο.
 • Βελτιώστε τη  γεύση του φαγητού, και την απόδοση της τροφής.
 • Βελτιώστε την ποιότητα των οπλών.
 • Κάνετε τα ζώα σας πιο ήρεμα και ισορροπημένα.

 

01_ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΜ

Πριν από περίπου 30 χρόνια  αναπτύχθηκε στην Οκινάουα της Ιαπωνίας ένα μείγμα Μικροοργανισμών που αποδείχθηκαν μεγάλη βοήθεια σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Αυτό το μείγμα ωφέλιμων μικροοργανισμών χαρακτηρίζεται ως ΕΜ και αποτελείται από διάφορα  είδη μικροοργανισμών που συλλέγονται από τη φύση και καλλιεργούνται ειδικά. Τα σημαντικότερα είδη μικροοργανισμών είναι προβιοτικά βακτήρια, βακτήρια μαγιάς και φωτοσυνθετικά βακτήρια.

 

02_ΕΜ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΖΩΩΝ

 

Στην εκτροφή ζώων, η επιτυχία των ΕΜ γίνεται σε όλους τους τομείς ιδιαιτέρως αισθητή:  Οι μυρωδιές, η κοπριά των ζώων, κυρίως η αποξηραμένη, στερεή κοπριά, αναπτύσσει μετά την επέμβαση των ΕΜ σημαντικά λιγότερες οσμές και γίνεται πιο ανεκτικό για το έδαφος και τα φυτά.

Το περιβάλλον του στάβλου καλυτερεύει και  οι μύγες στο στάβλο μειώνονται αισθητά. Γιατί οι μύγες αποθέτουν τα αυγά τους αποκλειστικά σε ύλη που σαπίζει, καθώς αυτή δημιουργεί τροφή για τις προνύμφες τους. Η χρήση των ΕΜ σε ολόκληρο το στάβλο εμποδίζει τη δημιουργία της αποσύνθεσης και σαν λογικό επακόλουθο  δεν προσφέρει χώρο ζωής για τις μύγες και τα αυγά τους.

 

Υγρό Συμπλήρωμα  Διατροφής με Εκχύλισμα Βοτάνων

Το φυτικό εκχύλισμα (FHE) της Multikraft έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας και στη διατήρηση της υγείας του ζώου σας. Πρόκειται  για συμπυκνωμένο υγρό μείγμα φυσικών ωφέλιμων μικροοργανισμών, οι οποίοι βρίσκονται  ελεύθεροι στην φύση. Αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από βακτήρια γαλακτικού οξέος, μαγιάς και βακτήρια φωτοσύνθεσης, καθώς και εκχυλίσματος βοτάνων από την αναερόβια ζύμωση των ΕΜ μαζί με επιλεγμένα βότανα βιολογικής καλλιέργειας  ( κύμινο, γλυκάνισο, μάραθο, δενδρολίβανο, φύλλα σημύδας, χρυσόβεργα, μέντα, ρίζα μολόχας, φύλλα βατόμουρου). Χρησιμοποιείται συνήθως αραιωμένο ή και  αδιάλυτο.Διατηρείται ενεργό  προς χρήση, για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του. Συνιστάται όταν αραιώνεται  να  χρησιμοποιείται σε διάστημα 2-3 ημερών.

 

Topdress Τροφή για Ενίσχυση Ανοσοποιητικού.

Το TOPDRESS είναι συμπληρωματική ζωοτροφή. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων. Αποτελείται από οργανικό πίτουρο σιταριού, ζυμώνεται με το Συμπλήρωμα διατροφής ζώων με εκχύλισμα βοτάνων και Οργανική μελάσα ζαχαροκάλαμου. Το TOPDRESS έχει υψηλή θρεπτική αξία  και μπορεί να προστεθεί στην βασική διατροφή, πριν και κατά την διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων. Είναι αποτελεσματικότερο από το Συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα βοτάνων διότι η ζύμωση με το πίτουρο σιταριού αυξάνει την διατροφική του αξία.

 

EM κεραμικά.

 Πρόκειται για κεραμικό άργιλο που μετά την τοποθέτησή τους στις ποτίστρες των ζώων  επαναφέρουν την πρωτότυπη καθαρότητα του νερού, με αποτέλεσμα να μπορεί να λειτουργεί το νερό σαν αποτοξινωτικό. Έχουν επίσης την ικανότητα να καταστέλλουν κάθε είδους αρνητικές πληροφορίες από το νερό με την ανταλλαγή ιόντων.  Δεν αναστέλλουν μόνο  την οξείδωση αλλά και αντιστρέφουν την οξείδωση που έχει ήδη δημιουργηθεί. 

 

 Ζεόλιθος

 Πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν, ηφαιστειακής προέλευσης.

Μειώνει τις άσχημες οσμές και επιταχύνεται η διαδικασία της σήψης. Απομακρύνει τα ελεύθερα μόρια της αμμωνίας στο έντερο και στην κοπριά. Βελτιώνει την πέψη των θρεπτικών συστατικών.  Μειώνει τις υδαρές κοπριές. δεσμεύει την αμμωνία που παράγεται κατά την πέψη ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει κάλιο που ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου γεγονός που διευκολύνει την απορρόφηση μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων. Προσθήκη στις ζωοτροφές 2% ανά κιλό τροφής.
 

 

03_MULTIKRAFT ΖΥΜΩΜΕΝΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ

 

Μέσω της χρησιμοποίησης του Multikraft  ζυμωμένου εκχυλίσματος βοτάνων και του Topdress στο τάισμα των ζώων, καλυτερεύει η πρόσληψη τροφής και αυτό λειτουργεί θετικά στην ζωντάνια των ζώων.

 

Πρακτικά, αναφέρονται οι  ακόλουθες επιπλέον επιδράσεις:

Το Mutikraft ζυμωμένο εκχύλισμα βοτάνων μειώνει τα έξοδα διατροφής στην εκτροφή των
χοίρων:

Η ημερήσια πρόσληψη βάρους αυξάνεται

Η περίοδος γαλουχίας δηλ. ο χρόνος εκτροφής των μικρών γουρουνιών  μειώνεται.

Η ποιότητα γάλακτος των μητέρων-χοίρων καλυτερεύει.

Επιτυγχάνεται μεγαλύτερη δυναμική αξία τροφής.

 

Η ζωντάνια των ζώων αυξάνεται:

Ευνοείται η ανάπτυξη των θετικών μικροοργανισμών στο έντερο.

Μειώνονται τα προβλήματα διάρροιας λόγω της σταθερότητας της εντερικής χλωρίδας.

Παθογόνα σπέρματα μικροβίων στα περιττώματα μειώνονται.

Τα ζώα γίνονται πιο ήρεμα και ισορροπημένα.

Η γονιμότητα αυξάνεται και το αμυντικό σύστημα δυναμώνει.

 

Το Multikraft  ζυμωμένο εκχύλισμα βοτάνων είναι ένα υγρό συμπλήρωμα διατροφής που ανακατεύεται με το φαγητό. Για να επιτευχθεί καλή ανάμειξη με την ξηρά τροφή , μπορεί να αναμειχθεί πρώτα με λίγες φύτρες δημητριακών.

 

Χρήση του ζυμωμένου εκχυλίσματος βοτάνων και του Topdress.

 

Γουρούνες (μητέρες)

Ξηρά τροφή

Για τουλάχιστον 3 μήνες:       7-10 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Κατόπιν                               5-7 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Υγρή τροφή

Για τουλάχιστον 3 μήνες:       2-3 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Κατόπιν                              1-2 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

 •  

2 λίτρα εκχυλίσματος / 1000 λίτρα υγρού (σούπας)

Σε στρεσογόνες περιπτώσεις:

Οι ακόλουθες δόσεις δίδονται στις μητέρες σε περιόδους στρες επιπλέον:

5 μέρες πριν έως 3 μέρες μετά τη γέννα:

250 m l εκχυλίσματος σε κάθε ζώο /ημέρα ή

250 ml Topdress σε κάθε ζώο /ημέρα

Μικρά γουρουνάκια

Ξηρά τροφή

Για τουλάχιστον 3 μήνες:       7-10 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Κατόπιν                               5-7 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Υγρή τροφή

Για τουλάχιστον 3 μήνες:       2-3 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Κατόπιν                              1-2 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Σε στρεσογόνες περιπτώσεις:

Χορηγούμε στο νεογέννητο ακόμα γουρούνι περίπου 2 ml ζυμωμένο εκχύλισμα και κατά την προσθήκη σιδήρου 3 ml εκχυλίσματος κατευθείαν στο στόμα. Στην περίοδο απογαλακτισμού ανακατεύουμε 10% Topdress με το φαγητό. Καθημερινά φρέσκο ανακάτεμα.

 

Χοίροι για παραγωγή κρέατος

Ξηρά τροφή

Για τουλάχιστον 3 μήνες:       7-10 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Κατόπιν :                             5-7 λίτρα εκχυλίσματος/τόνο φαγητού

Υγρή τροφή

Για τουλάχιστον 3 μήνες:       2-3 λίτρα εκχυλίσματος/τόννο φαγητού

Κατόπιν :                            1-2 λίτρα εκχυλίσματος/τόννο φαγητού

Σε στρεσογόνες περιπτώσεις:

5 λίτρα εκχυλίσματος βοτάνων / τόνο νερού

2% Topdress στην ξηρά τροφή

04_ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Για την καλυτέρευση της ποιότητας του νερού συνιστάται η χρήση των κεραμικών Αποτελεσματικών Μικροοργανισμών. To EM Keramik επιφέρει μια μείωση των μεγάλων μορίων του νερού, έτσι ώστε να απορροφούνται καλύτερα οι θρεπτικές ουσίες και τα μεταλλικά στοιχεία από τα κύτταρα και οι ζημιογόνες ουσίες να μπορούν να αποβάλλονται πιο εύκολα.

Προετοιμασία νερού με κεραμικά ΕΜ

Ενσωματώνουμε έναν «αντιδραστήρα» νερού με κεραμικά ΕΜ 35mm μέσα στην παροχή νερού ή κρεμάμε σε μια ελαστική δεξαμενή ή στην  υδροφόρα του σπιτιού ένα δίχτυ με κεραμικά ΕΜ συνδυασμένο με κεραμικά σωληνάκια των 35 mm. Ποσότητες ανάλογες με την κατανάλωση νερού.  Βλέπε πίνακα:

 

Ποσότητα νερού               Στάσιμα νερά                                           Τρεχούμενα νερά

                    Γκρι pipes        35mm pipes                            Γκρι pipes                    35mm pipes

Έως 5m3                    1 συσκ.            1 συσκ.                                    2 συσκ.                        2 συσκ.

Έως 10m3                   2 συσκ.            2 συσκ.                                    4 συσκ.                        4 συσκ.

Έως 50m3                   3 συσκ.            3 συσκ.                                    5 συσκ.                        5 συσκ.

Έως 100m3                  4 συσκ.            4 συσκ.                                    6 συσκ.                        6 συσκ.

Έως 200 m3                 5 συσκ.            5 συσκ.                                    7 συσκ.                        7 συσκ.

Έως 400m3                  6 συσκ.            6 συσκ.                                    10 συσκ.                      10 συσκ.

Έως 500m3                  7 συσκ.            7 συσκ.                                    12 συσκ.                      12 συσκ.

Έως 1000m3              10 συσκ.           10 συσκ.                                  15 συσκ.                      15 συσκ.

 

05_ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΜ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΒΛΟΥ

Ιδιαίτερα στην εκτροφή χοίρων λόγω των περιττωμάτων τους, αναπτύσσονται δυνατές μυρωδιές. Η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από τη ν διαδικασία αποσύνθεσης και παρουσιάζεται με τη μορφή βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα. Αυτά τα αέρια πχ αμμωνία, μεθάνιο, υποξείδιο του αζώτου κτλ μεταλλάσσουν με τη βοήθεια των ΕΜ τη σύνθεσή τους. Έτσι οι δυνατές μυρωδιές ελαττώνονται σημαντικά, εξουδετερώνονται σχεδόν πλήρως τα προβλήματα με τις μύγες, αντιμετωπίζονται στρεσογόνες καταστάσεις και προφυλάσσονται οι αεραγωγοί ανθρώπων και ζώων. Μια ακόμη σημαντική παράπλευρη επιτυχία είναι πως μέσω των ΕΜ η κοπριά που προκύπτει είναι φτωχή σε μυρωδιά και πλούσια σε θρεπτικές ύλες.

 

06_ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΒΛΟΥ    

Μέσω του καθαρισμού του στάβλου με ΕΜ δημιουργείται μια ασπίδα προστασίας του με αναζωογονητικούς παράγοντες. Αυτό μειώνει την παρουσία οσμών, σαπίλας και αρρωστιών εξαιτίας των μυγών.     

3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΑΣ

Βήμα 1ο

Στο δοχείο ανάμειξης του συμπυκνωμένου καθαριστικού προσθέτουμε eMC Καθαριστικό για στάβλους σε αναλογία 1:1000

Βήμα 2ο

Καθαρίζουμε πολύ καλά το στάβλο και σκουπίζουμε επιπλέον νερά και υγρά. Δεν ξεχνάμε γωνίες και ξύλινες αρθρώσεις- αποτελούν κατοικία για πολλά βακτήρια και ιούς.

Βήμα 3ο

Κατόπιν ψεκάζουμε με διάλυμα ΕΜ Αctive.

 Ψεκάζουμε καλά μοιρασμένα (σε όλο το χώρο δηλαδή) 0,15 ml EM Αctive σε 500 ml νερό ανά m2 επιφάνειας στάβλου. Δεν ξεχνάμε αεραγωγούς, ταβάνι κτλ.   (σε 10 lit νερό 3 lit EM)

 

ΨΕΚΑΣΜΟΣ ΤΟΥ EM AKTIVE

Ποσότητα ανά m2 επιφάνειας στάβλου

Θερμή περίοδος

100 ml διάλυμα ΕΜ active ανά τετραγωνικό m2  σε συνδυασμό 1:9 (100 ml ΕΜ active + 900 ml νερό)

 

Ψυχρή περίοδος

100 ml διάλυμα ΕΜ active ανά τετραγωνικό μέτρο m2 αραιωμένο με νερό σε αναλογία τουλάχιστον 1:1.

Συχνότητα

1ος μήνας                   τουλάχιστον 4-5 φορές την εβδομάδα

Κατόπιν                       3 φορές την εβδομάδα

Το ιδανικό θα ήταν μόνιμα εγκατεστημένοι ψεκαστές με χρονοδιακόπτη. Το καλοκαίρι να γίνεται ψεκασμός κάθε μισή ώρα, ενώ το χειμώνα κάθε μια ώρα.

 

Αντιμετώπιση κοπριάς, περιττωμάτων και οσμών

Η αντιμετώπιση της κοπριάς, των περιττωμάτων και των οσμών με EM Active  μειώνει την παρουσία σαπρότητας, δυσοσμίας και των βλαβερών μυγών. Μέσω των  ΕΜ βελτιστοποιείται η ικανότητα ροής των περιττωμάτων, αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία στρώματος περιττωμάτων.

ΧΡΗΣΗ

Ανά κυβικό μέτρο m3 υλικού ( ανάλογα με την περιεκτικότητα σε εσωτερικές ύλες)

1-2 λίτρα ΕΜ Active    1 φορά την εβδομάδα πάνω από τα περιττώματα

Συνιστάται επίσης η προσθήκη ζεόλιθου εξαιρετικά λεπτής σκόνης πυριτίου

Δοσολογία                   1- 2 κιλά ανά  κυβικό m3 υλικού

 

Γνωρίστε τα προιόντα  εδώ

Επικοινωνία
16 - 8 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.