• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
 • 2761092556 - 6972929124
 • info@zeolithos.gr
Αρχική Τεχνολογία Ενεργών Μικροοργανισμών Οι ΕΜ στη Κτηνοτροφία Πρόβατα και Αίγες Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί στήν εκτροφή των προβάτων

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί στήν εκτροφή των προβάτων

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί στήν εκτροφή των προβάτων

Χρησιμοποιείστε Ενεργούς Μικροοργανισμούς για να: •Αυξήστε τη ζωντάνια των ζώων. •Βελτιώστε το ανοσοποιητικό τους σύστημα. •Αυξήστε την ημερήσια πρόσληψη βάρους. •Μειώστε αισθητά τις μυρωδιές του στάβλου, και απαλλαγείτε από τις μύγες. •Μειώσ

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί έχουν πολλαπλές και, πολύτιμες ιδιότητες: αυξάνουν την όρεξη και το ρυθμό μεταβολισμού της τροφής, την ευημερία και την άμυνα του οργανισμού, λειτουργούν εξισορροπητικά και βελτιστοποιούν το κλίμα στο μαντρί. Αφήστε τους ΕΜ  να δουλέψουν για σας,  και καλυτερέψτε με οικολογικό τρόπο την ποιότητα ζωής των προβάτων  σας.

Δεν έχει σημασία μόνο τι κάνουμε, αλλά και πως το κάνουμε.

 

Γι’ αυτό κι εμείς σε συνεργασία με την Multikraft, ακολουθούμε νέους δρόμους και θέλουμε να συνεισφέρουμε στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου άνθρωποι και φύση θα είναι αρμονικά συνδεδεμένοι.  Αυτό ισχύει πάνω απ’ όλα στο θέμα της φροντίδας του περιβάλλοντος, το οποίο με τη χρήση των Ενεργών Μικροοργανισμών σε εδάφη, νερά και την ανακύκλωση των απορριμμάτων, επαναφέρουμε στη ζωή.

 

Χρησιμοποιείστε Ενεργούς Μικροοργανισμούς  για να:

 • Αυξήστε τη ζωντάνια των ζώων.
 • Βελτιώστε  το ανοσοποιητικό τους σύστημα.
 • Αυξήστε την ημερήσια πρόσληψη βάρους.
 • Μειώστε αισθητά τις μυρωδιές του στάβλου, και απαλλαγείτε από τις μύγες.   
 • Μειώσετε  τα προβλήματα διάρροιας, λόγω της σταθεροποίησης της εντερικής χλωρίδας.
 • Μειώστε την περίοδος γαλουχίας δηλ. ο χρόνος εκτροφής των μικρών.
 • Βελτιώστε την ποιότητα γάλακτος των μητέρων.

Μειώστε τα παθογόνα σπέρματα μικροβίων στα  περιττώματα .

 • Προωθήστε ωφέλιμους μικροοργανισμούς στο έντερο.
 • Βελτιώστε τη  γεύση του φαγητού, και την απόδοση της τροφής.
 • Βελτιώστε την ποιότητα των οπλών.
 • Κάνετε τα ζώα σας πιο ήρεμα και ισορροπημένα. 

 

01 ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΩΝ ΕΜ

Πριν από περίπου 30 χρόνια  αναπτύχθηκε στην Οκινάουα της Ιαπωνίας ένα μείγμα Μικροοργανισμών που αποδείχθηκαν μεγάλη βοήθεια σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Αυτό το μείγμα ωφέλιμων μικροοργανισμών χαρακτηρίζεται ως ΕΜ και αποτελείται από διάφορα  είδη μικροοργανισμών που συλλέγονται από τη φύση και καλλιεργούνται ειδικά. Τα σημαντικότερα είδη μικροοργανισμών είναι προβιοτικά βακτήρια, βακτήρια μαγιάς και φωτοσυνθετικά βακτήρια.

 

02 ΕΜ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

 

Στην εκτροφή προβάτων, η επιτυχία των ΕΜ γίνεται σε όλους τους τομείς ιδιαιτέρως αισθητή:  Οι μυρωδιές, η κοπριά των ζώων, κυρίως η αποξηραμένη, στερεή κοπριά, αναπτύσσει μετά την επέμβαση των ΕΜ σημαντικά λιγότερες οσμές και γίνεται πιο ανεκτική για το έδαφος και τα φυτά.

Το περιβάλλον στο μαντρί καλυτερεύει και  οι μύγες μειώνονται αισθητά. Γιατί οι μύγες αποθέτουν τα αυγά τους αποκλειστικά σε ύλη που σαπίζει, καθώς αυτή δημιουργεί τροφή για τις προνύμφες τους. Η χρήση των ΕΜ σε ολόκληρο το στάβλο εμποδίζει τη δημιουργία της αποσύνθεσης και σαν λογικό επακόλουθο  δεν προσφέρει χώρο ζωής για τις μύγες και τα αυγά τους.

Υγρό Συμπλήρωμα  Διατροφής με Εκχύλισμα Βοτάνων

Το φυτικό εκχύλισμα (FHE) της Multikraft έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυσικά αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στη βελτίωση της ευεξίας και στη διατήρηση της υγείας του ζώου σας. Πρόκειται  για συμπυκνωμένο υγρό μείγμα φυσικών ωφέλιμων μικροοργανισμών, οι οποίοι βρίσκονται  ελεύθεροι στην φύση. Αποτελείται κατά το μεγαλύτερο μέρος από βακτήρια γαλακτικού οξέος, μαγιάς και βακτήρια φωτοσύνθεσης, καθώς και εκχυλίσματος βοτάνων από την αναερόβια ζύμωση των ΕΜ μαζί με επιλεγμένα βότανα βιολογικής καλλιέργειας  ( κύμινο, γλυκάνισο, μάραθο, δενδρολίβανο, φύλλα σημύδας, χρυσόβεργα, μέντα, ρίζα μολόχας, φύλλα βατόμουρου). Χρησιμοποιείται συνήθως αραιωμένο ή και  αδιάλυτο.Διατηρείται ενεργό  προς χρήση, για περισσότερο από ένα χρόνο χωρίς να χάσει τις ιδιότητές του. Συνιστάται όταν αραιώνεται  να  χρησιμοποιείται σε διάστημα 2-3 ημερών.

 

Topdress Τροφή για Ενίσχυση Ανοσοποιητικού.

Το TOPDRESS είναι συμπληρωματική ζωοτροφή. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων. Αποτελείται από οργανικό πίτουρο σιταριού, ζυμώνεται με το Συμπλήρωμα διατροφής ζώων με εκχύλισμα βοτάνων και Οργανική μελάσα ζαχαροκάλαμου. Το TOPDRESS έχει υψηλή θρεπτική αξία  και μπορεί να προστεθεί στην βασική διατροφή, πριν και κατά την διάρκεια αγχωτικών καταστάσεων. Είναι αποτελεσματικότερο από το Συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα βοτάνων διότι η ζύμωση με το πίτουρο σιταριού αυξάνει την διατροφική του αξία.

 

EM κεραμικά.

 Πρόκειται για κεραμικό άργιλο που μετά την τοποθέτησή τους στις ποτίστρες των ζώων  επαναφέρουν την πρωτότυπη καθαρότητα του νερού, με αποτέλεσμα να μπορεί να λειτουργεί το νερό σαν αποτοξινωτικό. Έχουν επίσης την ικανότητα να καταστέλλουν κάθε είδους αρνητικές πληροφορίες από το νερό με την ανταλλαγή ιόντων.  Δεν αναστέλλουν μόνο  την οξείδωση αλλά και αντιστρέφουν την οξείδωση που έχει ήδη δημιουργηθεί. 

 

 Ζεόλιθος

 Πρόκειται για 100% φυσικό προϊόν, ηφαιστειακής προέλευσης.

Μειώνει τις άσχημες οσμές και επιταχύνεται η διαδικασία της σήψης. Απομακρύνει τα ελεύθερα μόρια της αμμωνίας στο έντερο και στην κοπριά. Βελτιώνει την πέψη των θρεπτικών συστατικών.  Μειώνει τις υδαρές κοπριές. δεσμεύει την αμμωνία που παράγεται κατά την πέψη ενώ ταυτόχρονα απελευθερώνει κάλιο που ρυθμίζει την οξύτητα του στομάχου γεγονός που διευκολύνει την απορρόφηση μετάλλων και θρεπτικών στοιχείων. Προσθήκη στις ζωοτροφές 2% ανά κιλό τροφής.
 

 

 

03 MULTIKRAFT ΖΥΜΩΜΕΝΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΑΤΩΝ

 

Μέσω της χρησιμοποίησης του Multikraft  ζυμωμένου εκχυλίσματος βοτάνων και του Topdress στο τάισμα των ζώων, καλυτερεύει η πρόσληψη τροφής και αυτό λειτουργεί θετικά στην ζωντάνια των ζώων.

 

Πρακτικά, αναφέρονται οι  ακόλουθες επιπλέον επιδράσεις:

Το ζυμωμένο εκχύλισμα στο τάϊσμα των αμνοεριφίων, αυξάνει τη ζωντάνια και την ποσότητα της ενέργειάς τους:

Το ανοσοποιητικό σύστημα των προβάτων βελτιώνεται.

Βελτιώνεται η γεύση του φαγητού, και η απόδοση της τροφής.

Εμφανίζονται λιγότερα προβλήματα μεταβολισμού (όπως παρατηρούνται συχνά τις περιόδους αλλαγής τριχώματος).

Δημιουργείται ένα λαμπερό και πιο ομοιόμορφο τρίχωμα και βελτιώνεται η ποιότητα των οπλών.

Προωθούνται οι θετικοί μικροοργανισμοί στο έντερο.

Μειώνονται τα προβλήματα διάρροιας, λόγω της σταθεροποίησης της εντερικής χλωρίδας.

Η προσβολή από σκουλήκια μειώνεται, και δεν παρατηρούνται σπέρματα στα κόπρανα που προκαλούν αρρώστιες.

Τα ζώα γίνονται πιο ήρεμα και ισορροπημένα.

Αυξάνεται η γονιμότητα των ζώων και μειώνονται τα έξοδα σίτισης.

 

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί σε λιβάδια και βοσκοτόπια αυξάνουν την ποιότητα του φαγητού:

Προωθούνται η υγεία του εδάφους και η γονιμότητα.

Ενεργοποιείται η ζωτικότητα του εδάφους: πολλά σκουλήκια της βροχής κατακλύζουν το έδαφος.

Μέσα από μια πιο γρήγορη θέρμανση του εδάφους την περίοδο του χειμώνα και της άνοιξης, ξεκινάει πιο γρήγορα και η περίοδος της βλάστησης (τα εδάφη με ΕΜ είναι 3-4 βαθμούς C πιο θερμά.)

Προωθείται η αύξηση των ριζών, και αυξάνει η ποικιλία των φυτικών ειδών.

Πιο πυκνό λιβάδι, μειώνεται η εμφάνιση ζιζανίων (οξαλίδα, τριφύλλι)

Τα φυτά περιέχουν περισσότερα αντιοξειδωτικά και βιοδραστικές ουσίες όπως βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κτλ.

 

Το ζυμωμένο εκχύλισμα βοτάνων της Multikraft  είναι ένα υγρό συμπλήρωμα τροφής το οποίο ανακατεύεται στο φαγητό.

Για να επιτευχθεί στην ξηρά τροφή μια καλή ανάμειξη στη συνολική τροφή, μπορεί να αναμιχθεί το ζυμωμένο εκχύλισμα με φύτρες σταριού.

 

Χρήση του ζυμωμένου εκχυλίσματος βοτάνων και του Topdress.

 

Πρόβατα και Κατσίκες:

Προσθέτουμε 0,4 έως 0,7% Συμπλήρωμα Διατροφής Ζώων με Εκχύλισμα Βοτάνων
στην ξηρή πρόσληψη τροφής των ζώων.

 

10 ml Συμπλήρωμα Διατροφής Ζώων με Εκχύλισμα βοτάνων ανά ζώο ανά ημέρα.

 

 

Τι έχει επικρατήσει ως αποδοτικότερο στην πράξη:

 

20%  ξηρά τροφή (τριμμένα καρότα)

 

80 % EM Active (1:100 αραίωση σε νερό)

Το μίγμα αυτό το αφήνουμε να φουσκώσει την νύχτα, και με αυτό ταΐζουμε τα ζώα σε ποσότητα 1,5 λίτρα ανά ζώο / ημέρα.

Σε στρεσογόνες καταστάσεις

Χορηγούμε επιπρόσθετα 100 γραμμάρια Topdress Τροφή ζώων για ενίσχυση Ανοσοποιητικού ανά ζώο / ημέρα.

 

04 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΤΟ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΑ EM-ΚΕΡΑΜΙΚΑ

Γενική περιγραφή: Πρόκειται για μια ομάδα ειδικά επιλεγμένων ωφέλιμων μικροοργανισμών που  υπάρχουν στη φύση,  που έχουν ζυμωθεί με πηλό και  έχουν ψηθεί σε υψηλές θερμοκρασίες.  

Χρήσεις – δοσολογία: Τα κεραμικά αυτά έχουν την ικανότητα να επαναφέρουν την ποιότητα του νερού, να βοηθούν στην αποφυγή νόσων στα κατοικίδια και να προάγουν  την ανάπτυξη τους, απορροφώντας το χλώριο και άλλες επιβλαβείς ουσίες. Όσο περισσότερο μένουν μέσα στο νερό, τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η επίδρασή τους. Η διάρκεια ζωής τους είναι  απεριόριστη.  Για το πόσιμο νερό των ζώων μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα κεραμικά ροζ χρώματος, σε συνδυασμό με τα κεραμικά χρώματος γκρι.

 

Προετοιμασία νερού με κεραμικά ΕΜ

Ενσωματώνουμε έναν «αντιδραστήρα» νερού με κεραμικά ΕΜ 35mm μέσα στην παροχή νερού ή κρεμάμε σε μια ελαστική δεξαμενή ή στην  υδροφόρα του σπιτιού ένα δίχτυ με κεραμικά ΕΜ συνδυασμένο με κεραμικά σωληνάκια των 35 mm. Ποσότητες ανάλογες με την κατανάλωση νερού.  Βλέπε πίνακα:

 

Ποσότητα νερού                    Στάσιμα νερά                         Τρεχούμενα νερά

.                       Γκρι pipes        35mm pipes                            Γκρι pipes                    35mm pipes

Έως 5m3                    1 συσκ.            1 συσκ.                                    2 συσκ.                        2 συσκ.

Έως 10m3                2 συσκ.            2 συσκ.                                    4 συσκ.                        4 συσκ.

Έως 50m3                3 συσκ.            3 συσκ.                                    5 συσκ.                        5 συσκ.

Έως 100m3            4 συσκ.            4 συσκ.                                    6 συσκ.                        6 συσκ.

Έως 200 m3          5 συσκ.            5 συσκ.                                    7 συσκ.                        7 συσκ.

Έως 400m3            6 συσκ.            6 συσκ.                                    10 συσκ.                      10 συσκ.

Έως 500m3            7 συσκ.            7 συσκ.                                    12 συσκ.                      12 συσκ.

Έως 1000m3        10 συσκ.          10 συσκ.                                  15 συσκ.                      15 συσκ.

 

                                                                                                         

05 ΠΩΣ ΕΠΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΕΜ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΥ ΣΤΑΒΛΟΥ (Μαντρί)         

Στην εκτροφή των αιγοπροβάτων εξαιτίας των περιττωμάτων τους, αναπτύσσονται δυνατές μυρωδιές. Η άσχημη μυρωδιά προέρχεται από τη διαδικασία αποσύνθεσης και παρουσιάζεται με τη μορφή βλαβερών αερίων στην ατμόσφαιρα. Αυτά τα αέρια πχ αμμωνία, μεθάνιο, υποξείδιο του αζώτου κτλ μεταλλάσσουν με τη βοήθεια των ΕΜ τη σύνθεσή τους. Έτσι οι δυνατές μυρωδιές ελαττώνονται σημαντικά, εξουδετερώνονται σχεδόν πλήρως τα προβλήματα με τις μύγες, αντιμετωπίζονται στρεσσογόνες καταστάσεις και προφυλάσσονται οι αναπνευστικές οδοί ανθρώπων και ζώων. Μια ακόμη σημαντική παράπλευρη επιτυχία είναι πως μέσω των ΕΜ η κοπριά που προκύπτει είναι φτωχή σε μυρωδιά και πλούσια σε θρεπτικές ύλες.

Ψεκασμός του ΕΜ-Active στο στάβλο

Ψεκάζουμε ένα διάλυμα ΕΜ Active (βλέπε συνταγή) με ένα σακίδιο ψεκαστήρα ή έναν εκνεφωτή στους τοίχους του Box και στο πάτωμα- πάνω στο άχυρο ή πριονίδι. Εκεί όπου το ζώο ουρεί και αφοδεύει ψεκάζουμε λίγο περισσότερο, έτσι δεσμεύεται η αμμωνία.
Στο πριονίδι: Εκεί ψεκάζουμε επίσης περισσότερο καθώς το πριονίδι έχει μεγάλη απορροφητικότητα. Στις θερμές περιόδους του χρόνου αρέσει πολύ στα ζώα να ψεκάζονται με ένα διάλυμα ΕΜ Active (1:10)
 

06_ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΒΛΟΥ

Μέσω του καθαρισμού με Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς επιτυγχάνεται η αποίκηση του στάβλου με αναγεννητικούς μικροοργανισμούς. Αυτό προλαμβάνει τη δημιουργία σαπρότητας, οσμών και τις επιδρομές από μύγες.

3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΑΣ

Βήμα 1ο

Στο δοχείο ανάμειξης του συμπυκνωμένου καθαριστικού προσθέτουμε eMC Καθαριστικό για στάβλους σε αναλογία 1:1000

Βήμα 2ο

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε πολύ καλά το στάβλο, σκουπίζουμε τα επιπλέον νερά και υγρά. Δεν ξεχνάμε γωνίες, αεραγωγούς, και ξύλινες αρθρώσεις, διότι  αποτελούν κατοικία για πολλά βακτήρια και ιούς.

Βήμα 3ο

Κατόπιν ψεκάζουμε με διάλυμα ΕΜ Αctive

Ψεκάζουμε καλά μοιρασμένα (σε όλο το χώρο δηλαδή) 0,15 ml EM Αctive σε 500 ml νερό ανά m2 επιφάνειας στάβλου. Δεν ξεχνάμε αεραγωγούς, ταβάνι κτλ.(σε 10 lit νερό 3 lit EM)

 

ΧΡΗΣΗ με EM Active

Σε Θερμό κλίμα:

100 ml EM Active ανά m2 σε αραίωση 1:9 (1 λίτρο EM Active και 9 λίτρα νερό καλύπτουν 100 τετραγωνικά επιφάνεια)

Σε ψυχρό κλίμα:

10 ml EM Active ανά m2 σε αραίωση 1:1 (500 ml EM Active + 500 ml νερό καλύπτουν 100 τετραγωνικά επιφάνεια)

 

Συχνότητα:

Για 1 μήνα                               τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

 

Στην συνέχεια                         3 φορές την εβδομάδα

 

Για βέλτιστη εφαρμογή συνίσταται η μόνιμη εγκατάσταση υδρονέφωσης, με χρονοδιακόπτη Το καλοκαίρι η εφαρμογή πρέπει να γίνεται κάθε μισή ώρα, ενώ το χειμώνα η εφαρμογή πρέπει να γίνεται κάθε μία ώρα.

Διαχείριση κοπριάς και αποβλήτων             

 

Η διαχείριση της φρέσκιας κοπριάς με EM Active προλαμβάνει τη δημιουργία σαπρότητας ακόμη και τη στιγμή του σχηματισμού της. Έτσι αντιμετωπίζονται εξαρχής οι δυσάρεστες οσμές και οι επιδρομές των μυγών.

 

Εφαρμογή:

1 φορά την εβδομάδα                        1-2 λίτρα (ανάλογα με την περιεκτικότητα σε εσωτερικές ύλες) EM Active / κυβικό μέτρο κοπριάς έτσι ώστε να γίνει ένα στερεό λίπασμα

 

Συνιστάται η προσθήκη Biolit Εξαιρετικά λεπτής σκόνης πυριτίου.

 

Δοσολογία                                           1-2 κιλά ανά κυβικό στερεής κοπριάς.

 

Γνωρίστε τα προιόντα μας εδώ  http://www.naturam.gr/?section=category&cat=15

Επικοινωνία
28 - 3 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.