Φροντίδα κατοικίδιων με χρήση του Ζεόλιθου

Share

Χρήση του Ζεόλιθου για μείωση των οσμών

Ο Φυσικός Ζεόλιθος παρέχει υγιή και οικονομική λύση στην καταπολέμηση των οσμών και τον έλεγχο της υγρασίας σε αχυρώνες, στάβλους, πτηνοτροφικές και κτηνοτροφικές μονάδες, στην άμμο που χρησιμοποιείται για τις γάτες, στο υπόστρωμα από ροκανίδια σε κουνέλια, χαμστεράκια αλλά και στα κλουβιά πτηνών. Είναι ακίνδυνο, μη διαβρωτικό, μη τοξικό και 100% φυσικό.
Μειώνει την μυρωδιά της αμμωνίας στις παρόδους και τις μάνδρες κλινοστρωμνής.
Μειώνει την αμμωνία, το διοξείδιο του άνθρακα και τα άλλα αέρια θερμοκηπίου.
Απορροφά το άζωτο.
Βελτιώνει την ποιότητα του αέρα.
Η ικανότητα ανταλλαγής κατιόντων συμβάλλει στην συγκράτηση της αμμωνίας και τις άλλες ζωικές μυρωδιές χωρίς την ανάγκη πρόσθετων χημικών ουσιών (πχ. Ασβέστης, αποσμητικά). Δευτεροβάθμια οφέλη περιλαμβάνουν την μείωση του πληθυσμού των μυγών στις σωρούς σιταποθηκών και λιπάσματος.

Η αμμωνία, όταν εισπνέεται μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στο αναπνευστικό σύστημα τόσο των ζώων όσο και των ανθρώπων. Ακόμη και οι χαμηλές συγκεντρώσεις αμμωνίας έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν ή επιβαρύνουν τους μηχανισμούς στήριξης αναπνοής.

ΧΡΗΣΗ: Στις φωλιές (στρωμνές των ζώων) για μείωση οσμών.
Ποσότητα: 2-3 κιλά ανά m2.
Κοκκομετρία: 0,8mm  ή 1-3mm
Tρόπος εφαρμογής: Το ρίχνουμε με το χέρι στην στρωμνή ανακατεύοντάς το με την άμμο, το ροκανίδι ή το άχυρο της φωλιάς.

 ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΖΕΟΛΙΘΟΥ ΣΤΗ ΤΡΟΦΗ

 

1.     Ενισχύει την  χλωρίδα του εντέρου των ζώων.

2.     Καταπολεμάει τις διάρροιες και τις  υδαρείς κενώσεις.

3.     Δεσμεύει  τις τοξίνες των τροφών και τις απομακρύνει μέσω της πεπτικής οδού.

4.     Δεσμεύει τις αλλεργιογόνες ουσίες των τροφών.

5.     Βελτιστοποιεί την διαδικασία μικροβιακής αποδόμησης της κοπριάς

6.      Μειώνεται κατά 55% η δημιουργία  της αμμωνίας.                                                    Σε συνδυασμό με τους  (ΕΜ) το ποσοστό ξεπερνάει το 78%.

7.     Βελτιώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα των ζώων.

8.     Μειώνεται το στρες των ζώων.

Συνιστάτε  2% ζεόλιθο στην τροφή τους. 
 

Προστασία από ψύλλους

Μπορούμε να πασπαλίσουμε ζεόλιθο πούδρα στα κατοικίδια μας και στη φωλιά τους. Δεν περιέχει χημικά έτσι μπορεί  να χρησιμοποιηθεί και σε κατοικίδια μικρής ηλικίας. Επαναλαμβάνουμε κάθε μέρα σε διάστημα 5 ημερών και έτσι απαλλάσσονται  τα κατοικίδια από οποιαδήποτε παράσιτο στο δέρμα τους.

Φιλτράρισμα νερού ποτίστρας

Όπως και για τους ανθρώπους, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του νερού και για τους μικρούς μας φίλους.  Τοποθετούμε στην ποτίστρας μέχρι μια χούφτα ζεόλιθο διαμέτρου  1-3mm ανάλογα με το βάρος του ζώου. Ο ζεόλιθος θα λειτουργήσει  ως φίλτρο δεσμεύοντας τοξίνες, βαριά μέταλλα και θα απομακρύνει δυσάρεστες οσμές και βακτήρια βελτιώνοντας την ποιότητα και τη γεύση του νερού. Θα χρειαστεί  καινούργιος ζεόλιθος όταν επιστρέψει η δυσάρεστη γεύση και οσμή.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τους ωφέλιμους Ενεργούς  Μικροοργανισμούς (ΕΜ) στο www.naturam.gr  και για τον ζεόλιθο στο www.zeolithos.gr                                    τηλ. 27610.92556,    27610.92559    κιν. 697292912