Ζεόλιθος Diabas με (ΕΜ) Ενεργούς Μικροοργανισμούς
Το Diabas είναι 100% φυσικό προϊόν ηφαιστειακής προέλευσης. Πρόκειται για ασβεστόλιθο που έχει κονιορτοποιηθεί και εμπλουτιστεί με (ΕΜ) Ενεργούς Μικροοργανισμούς (κυρίως με βακτήρια γαλακτικού οξέος).
Η χρήση του σε συνδυασμό με τους ( ΕΜ) Ενεργούς Μικροοργανισμούς προσφέρει μια σειρά από πολύτιμες υπηρεσίες όπως:
Εμπλουτίζει το έδαφος με μέταλλα και ιχνοστοιχεία, επιτυγχάνοντας έτσι την αύξηση της γονιμότητας του και την υγεία των φυτών.
Δυναμώνει τα φυτά και αυξάνει την άμυνά τους σε σχέση με τα παράσιτα.
Συμβάλει στην αύξηση της θερμοκρασίας και τον αερισμό του εδάφους.
Ενισχύει και προστατεύει την βακτηριακή χλωρίδα στην επιφάνεια των φυτών.
Οι ευεργετικές του επιδράσεις είναι μόνιμες γιατί δεν αποσυντίθενται.
Εξουδετερώνει τα όξινα συστατικά του εδάφους.
Αυξάνει την ικανότητα συγκράτησης νερού, ιδιαίτερα στα αμμώδη εδάφη.
Σε συνδυασμό με την λίπανση μπορεί να βοηθήσει στην συγκράτηση και στην σταδιακή αποδέσμευση των θρεπτικών στοιχείων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Βελτιώνει σημαντικά την γεύση και την αντοχή των φρούτων και λαχανικών στα ράφια.
Στις καλλιέργειες αγγουριών, ντοματών, και πιπεριών στα θερμοκήπια, μειώνει σημαντικά τις προσβολές αυτών των φυτών από μυκητιασικές ασθένειες.
Προστατεύει τις ελιές από το κυκλοκόνιο. Αντιμετωπίζει με επιτυχία το πρόβλημα των νηματωδών του εδάφους που παρουσιάζει η καλλιέργεια ντομάτας, αγγουριού και πατάτας.
Στα λύματα μειώνει τις άσχημες οσμές και επιταχύνει τη διαδικασία της σήψης.
Συντομεύει την κομποστοποίηση των οργανικών υλικών.
Το Diabas δεν περιέχει χημικά πρόσθετα ή τοξικές ουσίες και έχει ενεργό επιφάνεια 7.000 m2/kg.
Με την χρήση του ευνοούνται ιδιαίτερα οι καλλιέργειες σε: δημητριακά, εσπεριδοειδή, ελιά, αμπέλι, ροδακινιά, οπωροφόρα, καλλιέργεια πατάτας, ντομάτας, αγγουριού, πιπεριάς και κηπευτά) σε ανθόκηπους και διακοσμητικούς κήπους, σε λαχανόκηπους, στις χορτολιβαδικές εκτάσεις, στην επεξεργασία κοπριάς, και στην κομποστοποίηση.
Η χημική ανάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογίας και Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου του Innsbruck, έδωσε τις ακόλουθες τιμές για τον ζεόλιθο (Diabas):
Πυρίτιο |
SiO2 |
46,63% |
|
Χαλκός |
Cu |
14:30 mg / kg |
Τιτάνιο |
TiO2 |
3,26% |
|
Μαγγάνιο |
Mn |
1050 mg / kg |
Φώσφορος |
P2O5 |
0,49% |
|
Σίδερο |
Fe |
53'000 0,00 mg / kg |
Κάλιο |
K2O |
0,92% |
|
Ψευδάργυρος |
Zn |
80,00 mg / kg |
Ασβέστιο |
CaO |
7.32% |
|
Νικέλιο |
Ni |
105,4 mg / kg |
Μαγνήσιο |
MgO |
6,46% |
|
Κοβάλτιο |
Συνεργασία |
5,96 mg / kg |
Νάτριο |
Na2O |
3.53% |
|
Μολυβδαίνιο |
Δευτ. |
2:06 mg / kg |
Αλουμίνα |
AI2O3 |
13:41% |
|
Βόριο |
B |
0,70 mg / kg |
Μόνο η ηφαιστειακή σκόνη από Diabas με αυτήν την κατάλληλη επεξεργασία ειδικής άλεσης μπορεί να δεσμευτεί στα συστατικά της κοπριάς και να μη βυθιστεί στον πυθμένα της δεξαμενής. Τα κονιάματα ασβεστίου βυθίζονται και προκαλούν απώλεια αζώτου μέσω της αποδέσμευσης της αμμωνίας από την υγρή και στερεή κοπριά.
Με την επιπλέον τοποθέτηση ήδη ενεργοποιημένων ποσοτήτων κοπριάς στη δεξαμενή βελτιστοποιείται η διαδικασία μικροβιακής αποδόμησης της κοπριάς. Οσμές και βλαβερές ουσίες της κοπριάς αποδομούνται έτσι πριν καν χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον σε συνδυασμό με τους Αποτελεσματικούς Μικροοργανισμούς η κοπριά γίνεται καθώς και το έδαφος αντιοξειδωτικό. Η χρήση αυτής της κοπριάς στην καλλιέργεια, για παράδειγμα, στο τριφύλλι έχει σαν αποτέλεσμα πλουσιότερη βλάστηση και εντονότερο χρώμα.
Αν στη διατροφή των ζώων και στους στάβλους κάνουμε χρήση του Diabas και των ΕΜ, θα έχουμε μια άλλης ποιότητας κοπριά που θα μεταφέρει στο έδαφος τις ευεργετικές ιδιότητες των ΕΜ, και την ισορροπημένη σχέση του αζώτου με τον φωσφόρο και τον ζεόλιθο. Σκορπίζοντας το Diabas στη στρωμνή των ζώων και ραντίζοντας την με ΕΜ σε διάλυση 1:100 ή 1:50, ανάλογα με την υγρασία που υπάρχει, θα δεσμεύεται μέχρι και το 78% της αμμωνίας που φεύγει στην ατμόσφαιρα και επιδρά αρνητικά στην υγεία των ζώων (βήχας και πνευμονοπάθειες), και θα περιοριστούν κατά 64% τα παθογόνα μικρόβια».
Χρήση και δοσολογία εφαρμογής
Στο στάβλο: κάθε ημέρα απλώνουμε 0,5/m2 Diabas για στερεά και υγρή ζωική κοπριά.
Σε δεξαμενές κοπριάς: Εμφυτεύουμε 20-40 κιλών/m3 υγρής κοπριάς και την αναδεύουμε με μηχανισμό. Στην καλοκαιρινή κοπριά περίπου 3 τόνους / 100 m3, στην χειμερινή κοπριά περίπου 4 τόνους/100 m3 με ανάδευση διάρκειας 1 ώρας την ημέρα.
Κοπριά χοίρων: 20 kg / m³ στην υγρή κοπριά, μετά από 1 εβδομάδα η κοπριά να αναδεύεται τακτικά 1 ώρα / ημέρα.
Δοσολογία εφαρμογής σε συνδυασμό με Ενεργούς Μικροοργανισμούς (ΕΜ)
Η αντιμετώπιση της υγρής κοπριάς, των περιττωμάτων ή της φρέσκιας κοπριάς με EM Active μειώνει την παρουσία σαπρότητος, δυσοσμίας και των βλαβερών μυγών. Μέσω των ΕΜ βελτιστοποιείται η ικανότητα ροής των περιττωμάτων ή/και της υγρής κοπριάς αποφεύγοντας έτσι τη δημιουργία στρώματος περιττωμάτων.
ΧΡΗΣΗ
Στο στάβλο: Ανά m3 υλικού 1-2 λίτρα ΕΜ Active - 2 φορά την εβδομάδα πάνω από τα περιττώματα /υγρή κοπριά.
Συνιστάται επίσης η προσθήκη Bio.lit ορυκτής σκόνης.
Δοσολογία 1- 2 κιλά ανά m3 υλικού
Σε δεξαμενές κοπριάς: Εμφυτεύουμε 20-40 κιλών/m3 υγρής κοπριάς και την αναδεύουμε με μηχανισμό. Στην καλοκαιρινή κοπριά περίπου 3 τόνους / 100 m3, στην χειμερινή κοπριά περίπου 4 τόνους/100 m3 με ανάδευση διάρκειας 1 ώρας την ημέρα και σε συνδυασμό με ΕΜActive 1:1000
Κοπριά χοίρων: 20 - 25 kg / m³ στην υγρή κοπριά, μετά από 1 εβδομάδα η κοπριά να αναδεύετε τακτικά 1 ώρα / ημέρα. Στην στρωμνή Bio.Lit σε συνδυασμό συμπληρωματικά με EMActive 1:1000.
Εφαρμογή του Bio.lit στην κοπριά. Μέσω τακτικού «ψεκάσματος» του στάβλου με σκόνη Bio.lit στη στρωμνή και το ράντισμα της με υγρό διάλυμα ΕΜΑ 1:50 ή 1:100, ανάλογα με την υγρασία που έχουμε, δεσμεύεται η αμμωνία σε ποσοστό 78% , ή με εμφύσηση στη δεξαμενή της κοπριάς. Στη συνέχεια η κοπριά αυτή μεταφέρει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του ζεόλιθου και των ΕΜ στο έδαφος. Θα δεσμεύεται μέχρι και το 78% της αμμωνίας που φεύγει στην ατμόσφαιρα και επιδρά αρνητικά στην υγεία των ζώων (βήχας και πνευμονοπάθειες), και θα περιοριστούν κατά 64% τα παθογόνα μικρόβια».
Με την επιπλέον τοποθέτηση ήδη ενεργοποιημένων ποσοτήτων κοπριάς στη δεξαμενή της κοπριάς βελτιστοποιείται η διαδικασία μικροβιακής αποδόμησης της κοπριάς. Οσμές και βλαβερές ουσίες της κοπριάς αποδομούνται έτσι πριν καν χρησιμοποιηθεί. Επιπλέον σε συνδυασμό με τους (ΕΜ) Ενεργούς Μικροοργανισμούς γίνεται η κοπριά καθώς και το έδαφος αντιοξειδωτικό
Κατασκευή ιστοσελίδας WEB-INFOX & KENTRODIAFIMISIS © 2005-2024