• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
  • 2761092556 - 6972929124
  • info@zeolithos.gr
Αρχική Άρθρα και Νέα Τεχνολογία ΕΜ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΜ ΚΕΡΑΜΙΚΑ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΜ ΚΕΡΑΜΙΚΑ

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΑΣ ΜΕ ΕΜ ΚΕΡΑΜΙΚΑ

Τα ΕΜ Κεραμικά επαναφέρουν στο νερό τη σωστή του ποιότητα, αυτήν ακριβώς που μπορεί να αναγνωρίσει ο οργανισµός µας, ώστε να μπορεί το νερό να λειτουργήσει σαν αποτοξινωτικό.

Είναι σε όλους γνωστό ότι το νερό είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά στη ζωή του ανθρώπου.

Ιδιαίτερα για τον ανθρώπινο οργανισμό και τις λειτουργίες του οι ευεργετικές ιδιότητες του είναι πολυδιάστατες. Εκτός των άλλων η κατανάλωση νερού είναι η μοναδική ακίνδυνη μέθοδος αποτοξίνωσης του οργανισμού, που βοηθάει δηλαδή αποτελεσματικά να αποβάλλει τις τοξίνες χωρίς τη χρήση φαρμάκων, φυσικά και αποτελεσματικά.

 

Ωστόσο το νερό που φτάνει στις βρύσες μας, έχει διανύσει χιλιόμετρα σε ευθύγραμμους σωλήνες αντίθετα με τη φειδοειδή του κίνηση στη φύση, και συγκεντρώνεται στο υδραγωγείο όπου χλωριώνεται για την εξαφάνιση παθογόνων μικροοργανισμών.  Μετά ξεκινάει τη πορεία του μέσα από τους σωλήνες ύδρευσης και καταλήγει στη βρύση μας περιέχοντας ακόμα διάφορες μολυντικές ουσίες. Σ αυτό το πρόβλημα είναι λύση ο καθαρισμός με κάποια φυσικοχημική μέθοδο;

Όχι, γιατί όλες οι προτεινόμενες φυσικοχημικές μέθοδοι, όπως φίλτρα ενεργού άνθρακα, φίλτρα με υπεριώδη  ακτινοβολία, οζονισμό και αντίστροφη όσμωση μπορεί ενδεχομένως να αποβάλλουν από το νερό τους ρύπους, δεν μπορούν όμως να αποκαταστήσουν την ενεργειακή του δύναμη και τη ζωτικότητά του.

 

Τι σημαίνει αυτό; Το νερό έχει εγγεγραμμένες στη δομή του όλες τις συχνότητες των διαφόρων ουσιών με τις οποίες έχει έλθει σε επαφή και δη ουσιών επιβλαβών και επειδή «το νερό έχει μνήμη» διατηρεί στη συχνότητα της επιβλαβούς ουσίας που υπήρχε μέσα του ακόμα και εάν η ουσία αυτή απομακρυνθεί με συμβατικό τρόπο και δεν ανιχνεύεται πλέον στη χημική ανάλυση.

 

Ας φέρουμε ένα παράδειγμα. Αν με κάποιο συμβατό τρόπο απομακρύνουμε το χλώριο από το νερό η συχνότητα ( το μήκος κύματος) του χλωρίου και επομένως η βλαπτική του επίδραση θα εξακολουθεί να υπάρχει και χωρίς τη φυσική ύπαρξη του χλωρίου.

Αυτές λοιπόν τις βλαπτικές επιδράσεις στο νερό που εξακολουθούν να υφίστανται και μετά την απομάκρυνση των ουσιών που τις προκαλούν, αυτές τις «κακές μνήμες» σβήνουν, εξουδετερώνουν τα ΕΜ κεραμικά.

 

Επαναφέρουν έτσι το νερό στη σωστή του ποιότητα αυτή ακριβώς που μπορεί να αναγνωρίσει ο οργανισμός μας ώστε να μπορεί το νερό να λειτουργήσει αποτελεσματικά ως αποτοξινωτικό.

Επί πλέον τα ΕΜ κεραμικά με την ανταλλαγή ιόντων έχουν την ικανότητα να καταστέλλουν κάθε είδους «αρνητικές πληροφορίες» που έχει το νερό και να αποκαθιστούν έτσι την ενεργειακή του δυναμική και τη ζωτικότητά του.

Τα υπέρυθρα κύματα που εκπέμπουν εξ άλλου σβήνουν τις «πληροφορίες» τοξικών μορίων του νερού και το επαναφέρουν στην πρωτότυπη καθαρότητα του.

Επί πλέοντα ΕΜ κεραμικά εργάζονται ως αντιοξειδωτικά.

Δεν αναστέλλουν μόνον την οξείδωση αλλά και αντιστρέφουν την οξείδωση που έχει ήδη δημιουργηθεί.

 

Πώς Ενεργούν τα ΕΜ Κεραμικά.

 

Τα ΕΜ Κεραμικά επαναφέρουν τη σωστή ποιότητα του νερό, αυτήν ακριβώς που μπορεί να αναγνωρίσει ο οργανισµός µας, ώστε να  μπορεί το νερό να λειτουργήσει σαν αποτοξινωτικό.

 

Τα EM Κεραμικά έχει την ικανότητα να καταστέλλουν κάθε είδους αρνητικές πληροφορίες από το νερό με την ανταλλαγή ιόντων. Εκπέμπουν επίσης για μεγάλο χρονικό διάστημα υπέρυθρα κύματα, με αποτέλεσμα να σβήνουν τις πληροφορίες τοξικών μορίων του νερού και επαναφέρουν την πρωτότυπη καθαρότητα του νερού.

Επιπλέον, τα EM κεραμικά εργάζονται ως αντιοξειδωτικά. Δεν αναστέλλουν μόνο  την οξείδωση αλλά και αντιστρέφουν την οξείδωση που έχει ήδη δημιουργηθεί.  

Τέλος τα ΕΜ Κεραμικά συμβάλουν  δυναµικά και αποτελεσµατικά στην επαναφορά του περιβάλλοντος.


 Η διάρκεια ζωής τους είναι απεριόριστη,


Αρκεί ανάλογα με την χρήση τους κάθε 8-10 μήνες περίπου να εμβαπτίζονται για 24 ώρες σε υγρό διάλυμα Ενεργών Μικροοργανισμών και μετά να στεγνώνουν για 6 ώρες στον ήλιο, ή να βράζουμε για 8-10 λεπτά στο νερό.

 

EM-κεραμικά προϊόντα

 

Γενική περιγραφή


Το 1993 αποδείχθηκε ότι μερικοί φυσικοί ωφέλιμοι μικροοργανισμοί, μπορούν να αντέξουν θερμοκρασίες 1000 – 1500 βαθμούς Κελσίου. Έπειτα από πειραματισμούς έγινε εφικτό να σταθεροποιηθούν οι μικροοργανισμοί αυτοί σε πηλό μέσο του ψησίματος, ξεκινώντας μια καινούρια τεχνολογία βασισμένη στην τεχνολογία των Ενεργών Μικροοργανισμών, τα ΕΜ  κεραμικά.
Τα ΕΜ κεραμικά αποτελούν μικρά κυλινδρικά τεμάχια ειδικού πηλού (από περιοχές απολιθωμάτων), διαφόρου σχήματος και διαφορετικών χρωμάτων, μέσα στα οποία έχουν αναμειχθεί οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί.

Χρήσεις – δοσολογία


Τα κεραμικά αυτά έχουν την ικανότητα να επαναφέρουν την ποιότητα του νερού και να δημιουργούν αντιοξείδωση, άμεσα μετά την τοποθέτησή τους στο νερό των ζώων και των πτηνών. Όσο περισσότερο μένουν μέσα στο νερό, τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η επίδρασή τους.

 

ΕΜ κεραμικά  Pipe
 

Τα κεραμικά αυτά έχουν την ικανότητα να επαναφέρουν την ποιότητα του νερού και να δημιουργούν αντιοξείδωση, άμεσα μετά την τοποθέτησή τους στο νερό. Όσο περισσότερο μένουν μέσα στο νερό, τόσο πιο αποτελεσματική είναι και η επίδρασή τους. Οι γκρι σωλήνες των 35 χιλιοστών μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο πόσιμο νερό, σε δεξαμενές αποθήκευσης νερού, σε πισίνες, στο τηγάνισμα, σε δεξαμενές πετρελαίου, στην αποθήκευση λαδιού προσφέροντας προστασία από την οξείδωση και την τάγγιση, στο νερό του μπάνιου και στο νερό που χρησιμοποιείται για το πότισμα φυτών. Για το πόσιμο νερό των ζώων και των πτηνών, εκτός από τα γκρι κεραμικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μερικά κεραμικά ροζ χρώματος κατάλληλα για την εξάλειψη του χλωρίου.

Κωδικός προϊόντος :  1038  ευρώ 40,50

 

ΕΜ κεραμικά γκρι σε δίχτυ των 500 gr 

Αυτά τα κεραμικά (μικροί κυλινδρικοί σωλήνες) μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενεργοποίηση  του πόσιμου νερού. Μειώνουν το μέγεθος των ομίλων του νερού και ως εκ τούτου το πόσιμο νερό απορροφάται  ευκολότερα από τον οργανισμό.
Επίσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε δεξαμενές νερού πλαστικές ή τσιμεντένιες για την μη δημιουργία πλαγκτόν, στο καζανάκι της τουαλέτας προκειμένου να διατηρεί την λεκάνη καθαρή και να περιοριστούν οι δυσοσμίες, σε ενυδρεία,  σε λίμνες για το καθαρισμό του νερού, την αποφυγή δημιουργίας φυκιών και θολότητας, στην δεξαμενή του καυστήρα πετρελαίου, στο πλυντήριο αυξάνοντας τη δύναμη του καθαριστικού. Διατηρούν τη φρεσκάδα των λουλουδιών στο βάζο. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο τηγάνισμα  και στην αποθήκευση των ελαίων προσφέροντας προστασία από την οξείδωση και την τάγγιση.

Σε εκτροφεία πτηνών συντροφιάς που χρησιμοποιούν απευθείας το νερό του δικτύου ύδρευσης, για την καλύτερη εξουδετέρωση του χλωρίου και των βλαβερών ουσιών είναι προτιμότερο να τοποθετούνται δύο τύποι κεαρμικών στις ποτίστρες των πτηνών,. Στην περίπτωση αυτή η δοσολογία είναι 2 – 4 τεμάχια κεραμικών τύπου γκρι και 1 – 2 τεμάχια κεραμικών τύπου καφέ για ποτίστρες των 50 - 100 ml αντίστοιχα. Και οι δύο τύποι μπορούν να συνδυαστούν για καλύτερα αποτελέσματα.  Διατίθενται  σε συσκευασία των 100 και 500  γραμμαρίων και έχουν διάρκεια χρήσης 10 χρόνια, με την προϋπόθεση μια φορά στους 8-10 μήνες να πλένονται με διάλυμα ΕΜ και να στεγνώνουν στον ήλιο για 6 τουλάχιστον ώρες, ή να τα βράζουμε γι 8-10 λεπτά σε νερό.

Κωδικός προϊόντος :  1003   40,50 ευρώ    Κ.Α. 1003-100 συσκευασία 100 gr (75 σωλήνες) 12 ευρώ.


ΕΜ κεραμικά καφέ χρώματος 350gr

 
 

Τα κεραμικά αυτά αποτελούνται από ειδικό πορώδες άργιλο και ΕΜ και έχουν την ιδιότητα να περιορίζουν το χλώριο από το νερό, καθώς και άλλες βλαβερές ουσίες. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ χρήσιμα σε εκτροφεία που χρησιμοποιούν χλωριωμένο και όχι πολύς καλής ποιότητας νερό.
Οι κεραμικοί αυτοί κόκκινοι σωλήνες, είναι συνδεδεμένοι με τη λειτουργία της Νιτρικής Αμμωνίας και αζωτούχες ενώσεις. Χρησιμοποιούνται συνήθως σε δοχεία συγκέντρωσης νερού,  σε ενυδρεία και λιμνούλες με ψάρια. Οι απεκκρίσεις των ψαριών και τα υπολείμματα των ζωοτροφών δημιουργούν συχνά αμμωνιακό άζωτο. Ο υψηλός βαθμός συγκέντρωσης του αμμωνιακού αζώτου στο νερό οδηγεί σε ασθένειες των ψαριών και διαταραχές στην ανάπτυξή τους.  Επίσης η χρήση τους μειώνει  την ανάπτυξη της άλγης που παρατηρείτε στα ενυδρεία και τις λίμνες. Οι Κεραμικοί κόκκινοι σωλήνες μπορούν να μείνουν ενεργοί στο νερό για διάστημα ενός  έτους ή στο σύστημα φίλτρου.   

 Εφαρμογές: Σε ενυδρεία, 1 πακέτο 350 gr είναι αρκετό για περίπου 30 λίτρα νερού. Σε μικρούς οικότυπους και  λιμνούλες με ψάρια μια χούφτα χάντρες.  Για πτηνά συντροφιάς, η δοσολογία τους είναι 50γραμμάρια / λίτρο νερού, ή 2 - 4 τεμάχια κεραμικού σε ποτίστρα 50 – 100 ml αντίστοιχα.  

Κωδικός προϊόντος :  1020  ευρώ 40,00

 

ΕΜ κεραμικά Pipe, 750g

 Αυτά τα κεραμικά έχουν την ικανότητα να απορροφούν και να εξαλείψουν το χλώριο, και άλλες τοξικές ουσίες, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απορροφούν και να αποβάλουν τις τοξίνες από το νερό του μπάνιου, και το νερό των κατοικίδιων ζώων.
Μπορούν να τοποθετηθούν σε  συρτάρια, ντουλάπια, σε  παπούτσια στο ψυγείο, για να φρεσκάρουν τον αέρα και απορροφήσουν μυρωδιές. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την επεξεργασία υγρών λυμάτων.

Η δοσολογία τους είναι 50 -100 γραμμάρια ανά λίτρο νερού, ή 2 - 4 τεμάχια κεραμικού σε ποτίστρα 50 – 100 ml αντίστοιχα. Σε πισίνες, λίμνες, βιότοποι, πηγάδια ένα δίχτυ ανά 1000 νερό.  Ανάλογα με τη χρήση και την ποσότητα των τοξινών που εκτίθενται θα πρέπει να κάθε  6 -8 μήνες να αντικαθιστώνται. Αφού τα θρυμματίσουμε μπορούμε να τα θάψουμε στον κήπο μας.

Κωδικός προϊόντος :  1004  ευρώ 40,00

Εφαρμογές
 

Στο πόσιμο νερό

Τα ΕΜ κεραμικά βελτιώνουν την ποιότητα του νερού και φροντίζουν ώστε το νερό να αποκτά την ποιότητα του νερού της πηγής. Μειώνουν την επιφανειακή τάση του νερού.

 Γεμίζουμε με νερό της βρύσης την κανάτα του νερού και βάζουμε μια μικρή ποσότητα EM-κεραμικούς  σωλήνες. Μετά από λίγο  μπορούμε να πίνουμε νερό με ξεχωριστή γεύση, και να  γεμίζουμε ξανά και ξανά την κανάτα του νερού. Οι σωλήνες έχουν σχεδόν απεριόριστη διάρκεια ζωής. Το νερό είναι αποδεσμευμένο από το χλώριο.

 
Βραστήρας
Τα ΕΜ κεραμικά βελτιώνουν την ποιότητα του νερού, χωρίς να επηρεάζονται από τις υψηλές  θερμοκρασίες που επικρατούν σε βραστό νερό.

Πλυντήριο πιάτων
Βάζοντας κάποια σωληνάρια στο καλάθι με τα μαχαιροπίρουνα, εξακολουθούν τα πιάτα σας και τα μαχαιροπίρουνα να έχουν την ίδια λάμψη, αλλά μόνο με  την μισή περίπου ποσότητα του απορρυπαντικού. Συνιστάται σε κάθε πλύσιμο ένα καπάκι EM Active.


Πλυντήριο
Τα ρούχα μπορεί να είναι το ίδιο καθαρά  με το μισό περίπου της ποσότητας του απορρυπαντικού. Οι κεραμικοί σωλήνες πλένονται μαζί με τα ρούχα πιθανώς ραμμένα σε ένα λινό ύφασμα ή κάτι παρόμοιο.  Συνιστάται σε κάθε πλύσιμο ένα καπάκι EM Active.


Μπάνιο
Τοποθετώντας τους σωλήνες στο μπάνιο στην μπανιέρα, πιθανώς ραμμένα σε ένα λινό ύφασμα ή κάτι παρόμοιο.


Χημικές τουαλέτες
Τα χημικά δισκία απολύμανσης και τα παρόμοια, είναι εντελώς περιττά. Για την αντιμετώπιση των δυσάρεστων οσμών συνιστάτε λίγο ΕΜ Active.

Στο μαγείρεμα

Οι υπέρυθρες ακτίνες, ακτινοβολίας που  εκπέμπονται από τα κεραμικά  συντομεύουν την ώρα του μαγειρέματος. Κάνουν πιο νόστιμο το ρύζι.  Συνιστάτε ανοξείδωτο σκεύος.

 

Ανθοδοχεία
Όλα τα λουλούδια παραμένουν ζωηρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στα ανθοδοχεία με μερικές σωλήνες κεραμικών στο ανθοδοχείο.

Πλύνετε τα φρούτα τις  σαλάτες, και τα λαχανικά

Τοποθετώντας 5 έως 6 κεραμικά σωληνάρια στο νερό της πλύσης για περίπου 10 λεπτά τα φρούτα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τα λαχανικά ακόμα και αν  έχουν μαραθεί θα ζωντανέψουν.


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΞΥΔΟΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ- ΔΙΑΤΗΡΙΣΤΕ ΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΤΟΥ

Λόγο της υψηλής αντιοξειδωτικής δύναμης των ΕΜ-κεραμικών μπορεί να καταπιέσει την οξείδωση του λαδιού, και να το διατηρήσει φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα. Οι υπέρυθρες ακτίνες, ακτινοβολίας που  εκπέμπονται από τα κεραμικά  συντομεύουν την ώρα του μαγειρέματος. Καλή ιδέα είναι η χρήση ανοξείδωτου σκεύους.

Μπορείτε να τοποθέτησε το χρησιμοποιημένο λάδι σε ένα δοχείο αεροστεγώς κλεισμένο με κεραμικά, αφού πρώτα το φιλτράρετε. Τοποθετήστε το  σε ένα σκοτεινό και δροσερό μέρος.

 

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ.   

Επιβλαβής ουσίες όπως η formaldehyde που παραμένουν και εκπέμπονται από χημικά οικοδομικά στοιχεία  για αρκετά χρόνια μετά από το χτίσιμο του σπιτιού. Έχουν την τάση να συγκεντρώνονται εκεί που υπάρχει υψηλή υγρασία. Τα ΕΜ κεραμικά μπορούν να διαμορφώσουν ένα ευχάριστο περιβάλλον απορροφώντας τέτοια επιβλαβή στοιχεία.

 

ΑΦΕΡΑΙΣΗ ΟΣΜΩΝ ΚΑΙ ΥΓΡΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.

Εφαρμόζοντας ΕΜ κεραμικά στη ντουλάπα των παπουτσιών απομακρύνετε η κακοσμία και η υγρασία. Τοποθετήστε τα ΕΜ κεραμικά διπλωμένα σε ύφασμα μέσα σε κάθε παπούτσι.

 

ΑΦΕΡΑΙΣΗ ΟΣΜΩΝ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.

Τοποθετώντας ΕΜ κεραμικά  στο εσωτερικό του αυτοκίνητό σας, απομακρύνετε την  χαρακτηριστική οσμή, και κάνει τον αέρα πιο καθαρό. Για όσους οδηγούν πολλές ώρες,  ένα χαλάκι φτιαγμένο με ΕΜ κεραμικές χάντρες, θα έχει σαν αποτέλεσμα οι υπέρυθρες ακτίνες να μαλακώσουν την κούραση στη μέση.

 

ΣΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ - ΠΟΣΗΜΟ ΝΕΡΟ.

Τα ΕΜ κεραμικά απορροφούν το χλώριο και άλλες επιβλαβής ουσίες στο νερό, και συμβάλουν στην αποφυγή νόσων στα κατοικίδια, προάγοντας την ανάπτυξη τους.

 

ΣΤΑ ΕΝΥΔΡΕΙΑ

Για αποφυγή ασθενειών και ενεργοποίηση του νερού.

Τα υπολείμματα τροφών στο ενυδρείο ψαριών δημιουργούν αμμωνιακό άζωτο. Τα κόκκινα ΕΜ κεραμικά είναι κατάλληλα για την απορρόφηση του αζώτου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και γκρι ΕΜ κεραμικά που ενεργοποιούν το νερό προσφέροντας περισσότερο οξυγόνο.

Ποσότητα: Χρησιμοποιήστε μια συσκευασία για 30 lit νερού. Μια συσκευασία περιέχει 500 ml. Διατηρήσιμος χρόνος: 8 μήνες - 1 χρόνος

Δράση: Μείωση της ποσότητας αμμωνιακού αζώτου στο νερό , πρόληψη ενάντια σε ασθένειες

Χρήση: Είτε απευθείας τοποθέτηση μέσα στο ενυδρείο είτε στο φίλτρο νερού.

Περισσότερες πληροφορίες για τα ΕΜ κεραμικά στο www.naturam.gr

   Αναζωογόνηση Νερού:    http://www.naturam.gr/?section=category&cat=13    

 

Η NATURAM είναι επίσημος αντιπρόσωπος των αυθεντικών EM-Προϊόντων της Αυστριακής εταιρείας Multikraft  και του ζεόλιθου Zeo.bas    

Επικοινωνία
25 - 10 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.