• Ζεόλιθος το θαύμα της φύσης
  • 2761092556 - 6972929124
  • info@zeolithos.gr

Η τεχνολογία των ΕΜ στις σηπτικές δεξαμενές (βόθροι)

Η τεχνολογία των ΕΜ  στις σηπτικές  δεξαμενές (βόθροι)

Οι Ενεργοί Μικροοργανισμοί (EM) είναι ως επί το πλείστον γνωστοί σε όλο τον κόσμο, για τον έλεγχο των οσμών, και την επεξεργασία του νερού και των λυμάτων.

 Οι Ενεργοί  Μικροοργανισμοί (EM) είναι ως επί το πλείστον γνωστοί σε όλο τον κόσμο, για τον έλεγχο των οσμών, και την  επεξεργασία του νερού και των λυμάτων. 

Η θεραπεία με ωφέλιμους μικροοργανισμούς στα σηπτικά συστήματα προσφέρει σημαντική βελτίωση για την αντιστάθμιση των ανισορροπιών που προκαλούνται από τα σκληρά καθαριστικά, απορρυπαντικά, αντιβιοτικά και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται στο νοικοκυριό και καταλήγουν στο σύστημα διάθεσης.

 

Τα οφέλη από τη χρήση του eMB Active:

 Με τακτικές μηνιαίες εφαρμογές στις σωληνώσεις της αποχέτευσης του σπιτιού έχουμε τα εξής πλεονεκτήματα:

 Μειώνετε το λίπος /γλίτσα που συσσωρεύονται στους αποχετευτικούς  σωλήνες.

Μειώνετε η δημιουργία αερίων (H2S-υδροθείο αέριο -  μυρωδιά σάπιων αυγών ).

Μειώνετε η συσσώρευση οργανικής ύλης. (Χαμηλώνει το BOD & η  πυκνότητα της λάσπης).

Μειώνετε η συσσώρευση λιπαρών ουσιών στις βάνες.

Μειώνετε  την απόφραξη των αεραγωγών (λίπη / γλίτσα και ανάπτυξη μούχλας)

Βελτιώνετε η λειτουργία των φίλτρων και  ταυτόχρονα μειώνονται οι οσμές.

Ενισχύετε η φυσική  βακτηριακή δράση του εδάφους (αποσύνθεση).

Μειώνετε η ποσότητα των αιωρούμενων στερεών.

 

 Συνιστώμενη ποσότητα εφαρμογής:

(Αν το σηπτικό σύστημα δεν έχει καθαριστεί περισσότερο από ένα έτος)

 

Οικιακό σηπτικό σύστημα

eMB*

EM κεραμική

Συχνότητα

Σηπτική δεξαμενή, ανά 1000 λίτρα χωρητικότητα της δεξαμενής

 

  1 λίτρο eMB  

 200 ml eMB Starter

 

 

50gr ανά έτος

ή 250gr ζεόλιθο

      Μία φορά το μήνα

Όλοι οι αποχετευτικοί αγωγοί

 ( σιφώνια ) & Τουαλέτες

 30ml σε κάθε σιφόνι  

 

 1-3 φορές την εβδομάδα

 Κατευθείαν στα σημεία  

διαχωρισμού των φρεατίων

 

 

2 λίτρα

 

250 gr

 

Όποτε απαιτείται

 

 Συνιστώμενη ποσότητα εφαρμογής:

 

 (Αν το σηπτικό σύστημα έχει καθαριστεί εντός των τελευταίων τριών μηνών)

Οικιακό σηπτικό σύστημα

eMB*

EM κεραμική

Συχνότητα

Σηπτική δεξαμενή, ανά 1000 λίτρα χωρητικότητα της δεξαμενής                        

250ml 

   30 gr 

ή 250gr ζεόλιθο

 1 φορά κάθε τρεις μήνες             ( 4 φορές το χρόνο)

 Όλοι οι αποχετευτικοί αγωγοί

(σιφώνια ) & Τουαλέτες

 20ml ανά σιφόνι

 

1 φορά την εβδομάδα

 

 Τρόπος εφαρμογής:

 Τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν το eMB Active*  εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό της σηπτικής δεξαμενής. (Αυτό είναι επιθυμητό, αλλά δεν απαιτείται.)

 

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού της αποχετεύσεις εφαρμόστε  eMB Active  με ζεστό νερό (36 ° έως 40 ° Κελσίου) σε αναλογία 1:5 σε όλα τα σημεία (νεροχύτη, ντους, τουαλέτες, σιφώνια). Καλό είναι να το εφαρμόσετε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ή κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν δεν θα είναι κανείς σπίτι για να δουλέψει καλύτερα το σύστημα.  

 

 Για τα σιφώνια με γλίτσα αναμείξτε το eΕΜ Active και ΕΜ κεραμική σκόνη με ζεστό νερό (36 ° έως 40 ° Κελσίου), σε αναλογία 1:5. Στη συνέχεια, διαιρέστε το διάλυμα και χύστε το μισό στο σιφόνι της κουζίνας και το άλλο μισό απευθείας πάνω στο φίλτρο του νεροχύτη.

 Κατά την εφαρμογή απευθείας στα σημεία διαχωρισμού των μεταλλικών ενώσεων ή στη σηπτική δεξαμενή (μέσω της τουαλέτας), αναμείξτε το eΕΜ Active και ΕΜ κεραμική σκόνη ή ζεόλιθο με ζεστό νερό (36 ° έως 40 ° Κελσίου), σε αναλογία 1: 10.

 

 Βουλωμένος αγωγός:

 Εφαρμόζουμε 1/4 φλιτζανιού (60 ml) EM Active και 1/4 φλιτζανιού (60 ml) μελάσα στο σιφόνι, όταν γνωρίζετε ότι δεν θα χρησιμοποιηθεί για τουλάχιστον 8 ώρες. Αφήστε να εισχώρηση και να αρχίσει η ζύμωση.   Η διαδικασία ενεργοποίησης θα αρχίσει και θα χαλαρώσει το υλικό μέσα στο σιφόνι.

Για ένα επίμονο σιφόνι, γεμίστε το με μαγειρική σόδα και  ρίχνετε ξύδι μέχρι το σιφόνι να καθαρίσει.  Ξεπλύνετε με νερό.  Συνεχίστε με τακτικές εφαρμογές  EM Active μία ή δύο φορές την εβδομάδα, όταν καθαρίζετε τον νεροχύτη.  Αυτό θα διατηρεί το σιφόνι καθαρό.

 

Το eMB Active χρησιμοποιείται στην διαχείριση των αποβλήτων και των λυμάτων.

Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής ένωσης (ΕΕ-VO 2092/91 παράρτημα ΙΙ Α) όπως έχει τροποποιηθεί το αναφέρει ως προϊόν που χρησιμοποιείται στην Βιολογική Γεωργία.

 

Λοιπές Παρατηρήσεις  με την χρήση του eMB Active

Εμπλουτίζεται η λάσπη με οξυγόνο

Το H2S στην λάσπη μειώνεται αισθητά, και έτσι μειώνεται και η διαφυγή H2S από την λάσπη. Αυτό δεν σημαίνει μόνο, ότι μειώνονται οι οσμές, αλλά και ότι εμποδίζεται η δημιουργία επικίνδυνου θειϊκού οξέως – τα οποία επηρεάζουν το μπετό και τις σωλήνες. Έτσι εμποδίζεται η διαβρωση-οξειδωση. Μέσω της αντιοξειδωτικής δράσης των ΕΜΒ στα λύματα, προστατεύονται όλα τα μεταλλικά στοιχεία, ακόμα και από άλλους παράγοντες/επιδράσεις.
 

Η ποιότητα της λάσπης βελτιώνεται

Μέσω της διάσπασης οργανικών ενώσεων με τους μικροοργανισμούς μικραίνουν οι κόκκοι της λάσπης και αυξάνουν την επιφάνειά τους, έτσι μπορούν περισσότεροι μικροοργανισμοί να «κάθονται» πάνω στην λάσπη και να καθαρίζουν το νερό.
 

Η λάσπη μειώνεται
Το βασικό συστατικό της λάσπης είναι το νερό, το οποίο βρίσκεται στις οργανικές ενώσεις. Μέσω της διάσπασης αυτής της μακράς αλυσίδας μπορεί να αποδεσμευθεί περισσότερο νερό και η περιεκτικότητα της ξηράς ουσίας γίνεται μεγαλύτερη. Ακόμα, η σύνθεση της οργανικής ύλης βελτιώνεται τόσο, ώστε συνολικά περιέχονται λιγότερες οργανικές συνδέσεις στην λάσπη και έτσι μειώνεται ο όγκος τους.
 Μειώνονται οι τοξικές ουσίες. Τα βακτήρια που φωτοσυνθέτουν έχουν ακριβώς αυτή την εξειδίκευση, να απομακρύνουν τις δηλητηριώδεις ουσίες

 

 Καθαριστικά οικιακής χρήσης

Για να παραμένει «ζωντανός» ο βόθρος μας και οι ωφέλιμοι μικροοργανισμοί  εργάζονται ασταμάτητα  για μας, θα πρέπει να αντικαταστήσουμε όλα τα καθαριστικά οικιακής χρήσης που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα και το δάπεδο, και όλα τα απολυμαντικά να αντικατασταθούν με προβιοτικά καθαριστικά  EMC. Τα απορρυπαντικά που χρησιμοποιούμε για τα πλυντήρια ρούχων και πιάτων μπορούμε να τα μειώσουμε και να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα με την προσθήκη 5 ml καθαριστικό EMC (1:10 αραιωμένο με νερό) ανά πλύση. Αποφύγετε τα μαλακτικά υφασμάτων.  

Περισσότερα για την τεχνολογία των ΕΜ και τα προιόντα  εδώ

Επικοινωνία
30 - 16 =
 

Τα πεδία με αστερίσκο * είναι υποχρεωτικά.